Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Octombrie 2014
Vizualizari: 1372
Comentează add

Săpunul lichid contaminat cu o bacterie, care a infectat doi pacienţi de la Spitalul Elias din Capitală, este doar un accident, spune, la RRA, medicul Adrian Streinu Cercel.

Săpunul lichid contaminat cu o bacterie, "doar un accident"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Săpunul lichid contaminat cu o bacterie, care a infectat doi pacienţi de la Spitalul Elias din Capitală, este doar un accident, dă asigurări managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel. 

Medicul a explicat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi că săpunul, dacă nu este anti-bacterian, nu conţine în compoziţia sa substanţe dezinfectate, astfel încât poate permite existenţa unui astfel de organism microscopic unicelular nociv.   
 
"Acest săpun lichid în care s-a găsit o bacterie a fost, pur şi simplu, un accident. Şansa ca un astfel de săpun lichid să conţină o bacterie care să fie şi patogenă pentru om, adică, cu posibilitate de invazie şi de generare a infecţiilor sistemice, este foarte, foarte mică, practic, e neglijabilă. Săpunul alterat nu a ajuns numai în spital, a ajuns pe piaţă; de pe piaţă, este achiziţionat prin procedură obişnuită de achiziţie publică şi ajunge şi în spital" a mai spus Adrian Streinu Cercel.
 
La sfârşitul lunii iulie, un bebeluş născut prematur şi un pacient bolnav de cancer, internaţi la Spitalul Elias, din Capitală, au fost contaminaţi de la un săpun lichid cu bacteria Serratia, care poate produce chiar şi septicemie. 
 
Acesta a mai ajuns la Spitalul Judeţean din Focşani şi la Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Târgu Mureş, unde era utilizat inclusiv de cadrele medicale înainte de a intra în sălile de operaţie. 
 
Ministerul Sănătăţii l-a retras din uz şi a început o anchetă.

Etichete Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş"Adrian Streinu CercelanchetăNicolae BănicioiuministrusănătatesăpunbacterieSpitalul Eliaspaciențicancer,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live