Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

29 Septembrie 2015
Vizualizari: 1991
Comentează add

Cei disponibilizaţi vor primi salarii compensatorii, iar sindicatul şi conducerea companiei au găsit soluţii pentru detaşarea temporară a unora dintre salariaţi la firme din țară.

Şapte sute de persoane vor fi concediate de la şantierul naval VARD-Tulcea

irinel-calin-tulcea

Șantierul naval Vart Tulcea. Foto: facebook.com/VardTulceaSA

Şapte sute de persoane vor fi concediate de la şantierul naval VARD din Tulcea, cel mai mare angajator din judeţ, cu peste 3.500 de salariaţi.

Cei disponibilizaţi vor primi salarii compensatorii, iar sindicatul şi conducerea companiei au găsit soluţii pentru detaşarea temporară a unora dintre salariaţi la alte societăţi din ţară, nu doar cu profil naval.

Măsura luată de administraţia societăţii este una doar pentru eficientizarea activităţii, în condiţiile în care în şantierul naval vor continua să lucreze aproape 3.000 de salariaţi.

Sindicatul din cadrul societăţii a avut o alternativă la măsura concedierilor colective, însă patronatul a refuzat această propunere.  

Doru Şchiopu, liderul Sindicatului Liber: ”La planul de restructurare pe care l-a făcut administraţia sindicatul a venit cu propuneri: reducerea programului de lucru pe o perioadă de trei luni de zile, cu câte opt ore pe săptămână, automat reducându-se şi salarizarea, numai că au spus că este imperios necesară e reducere de personal”.  

Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă au fost notificate cu privire la aceste disponibilizări, însă o astfel de notificare nu presupune întotdeauna concedierea angajaţilor.  

Inspectorul şef al ITM Tulcea, Ali Izet: ”Chiar dacă sunt notificate aceste două instituţii, concedierea poate să nu aibă loc. Se găsesc resurse pentru a reîncepe activitatea”.

Una dintre aceste resurse ar putea fi contractul semnat zilele trecute de holdingul VARD pentru un beneficiar nou din Dubai, ce presupune construcţia la Tulcea a două nave de mari dimensiuni, în valoare totală de peste 100 de milioane de dolari, termenul de livrare a acestora fiind a doua parte a anului 2017.  

Concedierea colectivă de luna viitoare de la şantierul naval VARD este cea mai mare din ultimii nouă ani în judeţul Tulcea, după ce în prima parte a anului 2007 un alt colos industrial, Combinatul de alumină Alum, a disponibilizat peste 800 de salariaţi.


Etichete şantierul naval VARD din Tulceaconcedierisalarii compensatoriisindicatepatronat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live