Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Decembrie 2018
Vizualizari: 910
Comentează add

Ninsorile şi viscolul au afectat şapte judeţe ale ţării, în evenimentele produse de vremea rea fiind implicate 12 autovehicule şi 24 de persoane.

Şapte judeţe ale ţării afectate de ninsori şi viscol

radiojurnal

Foto: Politia Romana

Ninsorile şi viscolul au afectat şapte judeţe ale ţării, în evenimentele produse de vremea rea fiind implicate 12 autovehicule şi 24 de persoane.

La această oră, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor din ţară.

Nu sunt semnalate drumuri blocate sau persoane aflate în dificultate.

O ambulanţă care se deplasa din judeţul Teleorman către un pacient care necesita dializă, din comuna Seaca, judeţul Olt, pe DJ 679, între localităţile Mihăeşti şi Seaca, a rămas blocată din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. Tot în Teleorman s-a intervenit pe DJ 703, între localităţile Ciolăneşti şi Baldovineşti, pentru deblocarea unei ambulanţe care se deplasa pentru preluarea unei gravide. Între localităţile Ponoarele şi Izverna din Mehedinţi s-a intervenit pentru deblocarea a trei autoturisme în care se aflau zece persoane.

Tot pentru deblocarea a două autoturisme în care se aflau cinci persoane şi a unui autobuz s-a intervenit pe drumul care face legătura între localităţile Boldeşti şi Seciu din judeţul Prahova.

În municipiul Timişoara, pompierii au acţionat pentru îndepărtarea a patru arbori căzuţi pe maşini.

Traficul aerian a fost reluat pe aeroportul din Timişoara, după ce a fost deszăpezită pista. În cursul dimineţii, o cursă a fost anulată şi alte două au avut întârzieri, ne-a informat corespondenta noastră, Alina Bujancă.

Județul Hunedoara

Autoritățile județene din Hunedoara sunt în alertă după avertizarea meteorologică de Cod portocaliu de ninsori pentru zona montană, care a intrat în vigoare de la ora 6. Din această dimineață s-a activat Centrul Județean de Conducere si Coordonare a Intervenției la Centrul de Management al Situațiilor de Urgență, sub coordonarea prefectului Fabius Kiszely, iar măsurile luate în prima fază țin de intervenția imediată pentru degajarea drumurilor, transmite corespondentul RRA, Ilie Pintea.

Autoritățile județene au cerut anunțarea turiștilor care se află în zonele montane despre declanșarea codului portocaliu și posibilitatea ca circulația pe drumurile de acces sa fie restricționată, chiar și pe DN 7 A. Persoanele care au nevoie de dializă și femeile gravide din zonele aflate sub incidența codului vor fi monitorizate și sau fost inventariate mijloacele tehnice și materialele necesare pentru intervenția pe drumurile înzăpezite.

Ninsorile s-au oprit încă de ieri noapte în județul Hunedoara, însă pe sectoare de drum aflate în zona montană sau în zone umbroase s-a format polei în cursul nopții trecute, din cauza temperaturilor scăzute, potrivit Dispeceratului unic pentru drumurile județene din cadrul Consiliului Județean Hunedoara. Se acționează la această oră pe mai multe sectoare de drumuri din sectoarele Brad, Orăștie, Hunedoara-Hațeg și Valea Jiului, iar drumurile care duc spre stațiunile montane sunt curățate cu prioritate. Dispeceratul Drumuri Județene Hunedoara funcționează în regim de permanență, iar locuitorii județului pot semnala 24 de ore din 24 problemele apărute pe drumuri la telefon 0737-553971 sau pe pagina de Facebook a acestuia.


Etichete judeţeafectate de ninsori şi viscoldrumurizapadaoltteleormanambulantatimisoaratrafic aerianhunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live