Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

29 Iunie 2022
Vizualizari: 254
Comentează add

Șapte din zece refugiați ucraineni ajunși în România au studii superioare, însă mai puțin de doi dintre ei au cunoștințe de limba română - arată un studiu sociologic.

Șapte din zece refugiați ucraineni ajunși în România au studii superioare

-

Foto: Arhivă/Mihaela Buculei

Realizator: Șapte din zece refugiați ucraineni ajunși în România au studii superioare, însă mai puțin de doi dintre ei au cunoștințe de limba română - arată un studiu sociologic realizat luna trecută în București, Iași, Brașov și Craiova. Cercetare indică, totodată, că 59% dintre participanții la studiu vor să aplice pentru statutul de refugiat și 27% sunt interesați de un loc de muncă.

Mikalina Sileviț, directoare în cadrul unei platforme care a contribuit la realizarea studiului: Majoritatea dintre refugiați au o pregătire, o educație superioară în domeniul bancar, medical și IT. Mare parte vor să lucreze, dar dată fiind problema lingvistică, majoritatea stau în centrele pentru refugiați și se gândesc că nu vor găsi joburi potrivite pentru ei, dat fiind că nu vorbesc limba, dar cu toții își doresc să aibă o stabilitate și o siguranță.


Etichete (ii)refugiatistudiisuperioare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live