Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

28 Septembrie 2016
Vizualizari: 789
Comentează add

Poliţiştii au programate activităţi de consiliere, informare şi prevenire a victimizării a două categorii de persoane: copii şi vârstnici.

Săptămâna prevenirii criminalităţii - vârstnicii sunt mai vulnerabili

daniela-manuta

Foto: politiaromana.ro.

Persoanele în vârstă sunt mai vulnerabile în faţa infractorilor, pentru că sunt singure şi acceptă cu uşurinţă ca persoane necunoscute să le între în casă.

Poliţiştii de prevenire a criminalităţii organizează astăzi, în cluburile seniorilor din sectoarele 4 şi 6 din Capitală, întâlniri în cadrul cărora persoanelor în vârstă le vor fi oferite sfaturi pentru a nu deveni victime ale escrocilor şi hoţilor.

Şeful Biroului de presă  al Poliţiei Capitalei, comisarul-şef  Diana Sarca, spune că cel mai frecvent caz de înşelăciune este metodă accidentul.  

"În momentul în care cineva îi anunţă de aşa ceva, să contacteze Poliţia şi, de asemenea, să-şi contacteze ruda despre care ei au fost anunţaţi că este implicată într-un eveniment rutier. De asemenea, în momentul în care cineva, sub diverse pretexte, vorbim de necunoscuţi, vin la uşa lor şi le oferă cadouri, premii sau orice altceva şi doresc să pătrundă în locuinţă, să nu le permită accesul, pentru că, de foarte multe ori, persoanele care sunt rău intenţionate vin în grupuri, doi, trei, şi sub pretextul că vor un pahar de apă, că vor să meargă la toaletă, pătrund în casă, unul dintre ei mai ţine de vorbă victima, iar ceilalţi au timp să caute prin locuinţă", a declarat comisarul-şef  Diana Sarca.

 Activităţile sunt organizate în cadrul acţiunii "Săptămâna prevenirii criminalităţii".


Etichete Diana Sarcaescrocimetoda accidentulfurtjafvârstnici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live