Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Aprilie 2019
Vizualizari: 269
Comentează add

Specialiştii atrag din nou atenţia că imunizarea salvează anual milioane de vieţi şi că este recunoscută drept cea mai eficientă intervenţie din sănătate.

Săptămâna Internaţională a Imunizării

radiojurnal

 

82.000 de persoane s-au îmbolnăvit anul trecut de rujeolă în Europa, atrag atenţia medicii în cadrul Săptămânii Internaţionale a Imunizării, care a început ieri.

Dintre cele 72 de decese înregistrate pe întregul continent din cauza acestei boli, 62 au fost în România.

Specialiştii atrag din nou atenţia că imunizarea salvează anual milioane de vieţi şi că este recunoscută drept cea mai de eficientă intervenţie din sănătate.

Preşedintele Asociaţiei Române de Educaţie Pediatrică, medicul Valeria Herdea, a precizat că vaccinarea reprezintă metoda cea mai sigură pentru protecţia sănătăţii.  

Valeria Herdea: Vaccinarea ne oferă imunitate în faţa unor infecţii extrem de serioase. Dacă noi avem grijă să facem vaccinarea la timp, conform recomandărilor medicale, ştiind clar că există şi rapeluri, există vaccinare repetată pentru aceeaşi boală, care stimulează imunitatea organismului, vom înţelege foarte clar legătura pe care o avem de menţinut cu specialistul în sănătate, fie că este medicul de familie sau pediatrul. Vaccinarea nu priveşte doar copilul, vaccinarea priveşte gravida, priveşte nou-născutul din prima zi de viaţă şi merge până la senectute.


Etichete rujeolăimunizarecopilvaccinaregravidănou-născut

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live