Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alex Olaru

19 Septembrie 2014
Vizualizari: 668
Comentează add

„Străzile noastre, alegerea noastră” – este motto-ul promovat anul acesta de executivul de la Bruxelles, în Săptămâna Europeană a Mobilităţii 2014.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii 2014 Săptămâna Europeană a Mobilităţii 2014 - Conține audio

alex-olaru

Euranet Plus.

În plină Săptămână Europeană a Mobilităţii, peste 2 mii de oraşe din 43 de ţări participă, prin diferite manifestări, la campania de promovare a modurilor sustenabile de deplasare în mediul urban.

Comisia Europeană a constatat că pierderile economice ale statelor membre ating 100 de miliarde de euro anual, din cauza congestionării traficului. La fel de importante sunt problemele de sănătate pe care le au locuitorii oraşelor poluate.

Prin urmare, cetăţenii Uniunii sunt îndemnaţi să aleagă şi să opteze pentru un aer mai curat și pentru spații urbane gândite pe baza nevoilor lor.

Audio: Săptămâna Europeană a Mobilităţii 2014.

Până în 22 septembrie, locuitorii oraşelor participante vor avea acces la mijloace sustenabile de deplasare, vor putea să participe la campanii de muncă la distanță, la flash moburi, la evenimente în cadrul „Zilei fără mașini”, la concursuri de creație şi festivaluri.

România participă cu 35 de localităţi

La Timişoara de pildă, o parcare se transformă temporar într-un parc şi o stradă centrală din oraş se închide şi se transformă într-un spaţiu în care se poate face sport.

La Galaţi, locuitorii sunt încurajaţi să-şi lase maşinile acasă şi să se deplaseze cu bicicleta sau cu transportul în comun.

Evenimente de profil sunt organizate şi la Bucureşti, Iaşi sau Braşov.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii a debutat în anul 1998 , în Franţa, sub deviza „În oraș fără mașină!”.

Iniţiativa a fost preluată la nivelul Uniunii Europene patru ani mai târziu şi s-a bucurat de o popularitate în continuă creştere, în întreaga Lume.

Anul trecut au participat peste 1.900 de oraşe, cu o populaţie însumată de 176 de milioane de locuitori.

Şi mai important de atât, această iniţiativă a dus la adoptarea a mii de măsuri permanente, care vizează, printre altele, infrastructura pentru ciclişti şi pietoni, reducerea traficului sau conştientizarea şi sensibilizarea cetăţenilor.

Cele mai active oraşe sau regiuni vor fi premiate de către Comisia Europeană.


Etichete Euranet PlusAgenda EuropeanăUniunea EuropeanăComisia EuropeanăSăptămâna Europeană a Mobilitățiiorașețărieuroziua fără masiniRomâniaTimișoaraGalațiBrașovIașiBucurești

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live