Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Mihaela Mihai

16 Septembrie 2013
Vizualizari: 1089
Comentează add

Ajunsă la ediția cu numărul 12, campania "Săptămâna Europeană a Mobilităţii" își propune să promoveze transportul urban durabil pentru un aer cât mai curat.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii Săptămâna Europeană a Mobilităţii - Conține audio

mihaela-mihai

Euranet Plus.

Într-un An European al Aerului, ediţia din 2013 a Săptămânii Europene a Mobilităţii are ca temă "Aer curat – Este mişcarea ta!".

Organizatorii speră ca, prin toate acţiunile care vor avea loc, să atragă atenţia asupra impactulului pe care transportul îl are asupra calităţii aerului din oraşe.

Tema aleasă coincide cu rezultatele unei cercetari, date publicităţii recent, care arată că 96 la sută dintre europenii chestionaţi consideră că emisiile de gaze care provin de la autovehicule şi camioane influenteaza calitatea aerului, iar 72 la sută cred că emisiile trebuie reduse.

Este motivul pentru care în această Săptămână a Mobilităţii, europenii sunt încurajaţi să renunţe la maşina personală şi să folosească mai mult bicicleta, mijloacele de transport in comun şi chiar.... mersul pe jos.

Audio: Săptămâna Europeană a Mobilităţii este organizată şi în ţara noastră în 45 de localităţi.

La rândul lor, autorităţilor locale li se cere să includă în programele proprii de dezvoltare masuri precum crearea de zone cu trafic scazut sau fara trafic, realizarea unei infrastructuri destinate biciclistilor si punerea in circulatie de noi autobuze ecologice.

şi-au anunţat participarea la ediţia din 2013, desfăşurată ca în fiecare an în perioada 16 – 22 septembrie, peste 2 mii de oraşe din 43 de ţări.

La Helsinki, în Finlanda, locuitorii sunt invitaţi în aceste zile să descopere noi părţi ale oraşului, la Toulouse, în Franţa, vor fi inaugurate noi staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi de închiriere pentru biciclete, în timp ce în Spania, la Pamplona, vor avea loc mai multe activităţi culturale, iar în Italia va fi premiat oraşul care a luat cele mai eficiente măsuri de încurajare a mersului pe jos.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii este organizată şi în ţara noastră în 45 de localităţi.

Joi, la Muzeul Ţăranului din Capitală va avea loc, de exemplu, vernisajul expoziţiei "Transporturile tradiţionale din România", iar sambata va avea loc un cros in apropierea Pădurii Băneasa.

În acest an se alătură Săptămânii Europene a Mobilităţii şi China, care va participa cu 152 de oraşe la ultima zi a Campaniei, cea a Zilei fără Maşină. 


Etichete EuranetPlusmobilitateSăptămâna Europeană a MobilităţiicampanietransporturbanbicicletăUEFinlandaMuzeul Ţăranului din CapitalăRomâniaChina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live