Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Victor Gheorghe

5 Decembrie 2016

Luni începe prima ediție a Săptămânii europene a competențelor profesionale.

Săptămâna europeană a competențelor profesionale Săptămâna europeană a competențelor profesionale - Conține audio

victor-gheorghe

Astăzi începe prima ediție a Săptămânii europene a competențelor profesionale. 

Săptămâna europeană a competențelor profesionale este o inițiativă prin care Comisia Europeană dorește să sporească atractivitatea educației și formării profesionale pentru competențe și locuri de muncă de calitate, cu ajutorul unei combinații de evenimente organizate în întreaga Europă, la nivel local, regional și național. 

AUDIO: Agenda europeana. Euranet Plus.

Părțile interesate care participă la Săptămână vor avea posibilitatea de a partaja exemple de excelență, precum și practici de predare inovatoare, programe vocaționale reușite care încurajează uceniciile, învățarea la locul de muncă, perfecționarea și recalificarea, alături de exemple de parteneriate durabile între mediul de afaceri și educație. 

Într-un mesaj trimis special pentru acest eveniment, comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă Marianne Thyssen a spus că, „în prezent, în Europa, aproximativ 40 la sută din angajatori spun că nu pot recruta oameni ce au competențele potrivite, în condițiile în care există în jur de 20 de milioane de persoane care caută un loc de muncă. 

Această primă ediție a Săptămânii europene a competențelor profesionale este o excelentă ocazie de a demonstra că nu soarta sau întâmplarea sunt hotărâtoare pentru alegerea unui loc de muncă.” Așadar, ideea de bază este că fiecare om este talentat. Unele talente pot fi evidente, altele pot fi încă ascunse. 

Educația și formarea profesională sunt o alegere inteligentă, sunt antrenante și duc la excelență în educație, locuri de muncă de înaltă calitate și șanse de angajare sporite. 

De asemenea, există oportunități de formare profesională care pot pregăti oamenii pentru cariere interesante și captivante, precum și pentru o implicare activă în societate. Săptămâna europeană a competențelor profesionale este deschisă pentru toate organizațiile din cele 28 de state membre ale Uniunii Europe, pre cum și din statele participante la Asociația Europeană a Liberului Schimb (Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Elveția) sau din țările candidate.


Etichete euranet pluscomisia europeanăuniunea europeanăbruxellesSăptămâna europeană a competențelor profesionale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live