Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Aprilie 2019
Vizualizari: 239
Comentează add

Ministerul Sănătăţii va relua, săptămâna viitoare, campania de informare şi vaccinare împotriva rujeolei, ca urmare a creşterii, în ultima perioadă, a numărului de îmbolnăviri.

Săptămâna Internaţională a Imunizării

florin-lepadatu

 Foto arhiva

Ministerul Sănătăţii va relua, săptămâna viitoare, campania de informare şi vaccinare împotriva rujeolei, ca urmare a creşterii, în ultima perioadă, a numărului de îmbolnăviri.

Până atunci, însă, este marcată Săptămâna Internaţională a Imunizării, care are rolul de a promova folosirea vaccinurilor pentru protejarea populaţiei împotriva bolilor.

Reporter, Nicoleta Stoian: "Peste 100 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate, numai săptămâna trecută, în 12 judeţe şi în Bucureşti, potrivit celor mai recente date publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Cele mai multe au fost la copii nevaccinaţi, aşa că ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat lansarea unei noi campanii de imunizare.

Sorina Pintea: "Am făcut anul trecut acea campanie, se pare că, în timp ce noi făceam campania, a fost perfect, dacă se duce ministrul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF-ul, facem toate judeţele.

Cum am terminat campania, cum a început să crească iar numărul de cazuri.

Nu e simplu, de la 21 de cazuri pe săptămână ajungem la 102 din nou.

Dar pornim din nou campania săptămâna viitoare."

La nivel european, peste 80 de mii de oameni s-au îmbolnăvit, anul trecut, de rujeolă - atrag atenţia medicii.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Române de Educaţie Pediatrică de Medicină de Familie, Valeria Herdea, vaccinarea salvează, anual, milioane de vieţi şi este recunoscută ca fiind cea mai eficientă intervenţie din sănătate.

Valeria Herdea: "Vaccinarea ne oferă imunitate în faţa unor infecţii extrem de serioase.

Dacă noi avem grijă să facem vaccinarea la timp, conform recomandărilor medicale, ştiind clar că există şi rapeluri, există vaccinare repetată pentru aceeaşi boală, care stimulează imunitatea organismului, vom înţelege foarte clar legătura pe care o avem de menţinut cu specialistul în sănătate."

Cu ocazia Săptămânii Internaţionale a Imunizării, Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage, din nou, atenţia că, în prezent, în întreaga lume, mai sunt aproximativ 20 de milioane de copii nevaccinaţi.

 

Etichete Imunizarespital

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live