Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alex Gröblacher

21 Aprilie 2010
Vizualizari: 1178
Comentează add

IT la inbox

Șantajați de un virus informatic Șantajați de un virus informatic - Conține audio

alex-groblacher

 

Câteva mii de japonezi au avut o surpriză neplăcută săptămâna trecută: s-au trezit şantajaţi de un virus informatic, care îi ameninţa că dacă nu plătesc, comportamentul lor pe internet va deveni public. 
  
Virusul japonez Kenzero s-a instalat pe computerele unor utilizatori ai serviciului de partajare a fişierelor Winni, folosit în prezent de aprox. 200 de milioane de oameni. Ţinta lui sunt amatorii de desene animate Hentai, o derivaţie pornografică a stilului japonez Anime. Virusul se deghizează în ecran de instalare a unui joc şi solicită utilizatorului să-şi introducă datele personale. Odată instalat, virusul intră în măruntaiele computerului şi face copii ale activităţii pe internet, copii pe care le afişează apoi pe un site. Apoi trimite un email sau afişează un ecran, prin care semnalează utilizatorului că trebuie să plătească 1500 de yeni (aproximativ 45 RON) pentru a stinge un prezumtiv conflict legat de drepturile de autor şi a şterge fişierul încărcat pe siteul de deconspirare. Acel site este unul fantomă, înregistrat pe un nume fictiv. 
 
După cum relatează BBC, se pare că virusul a căpătat şi o dimensiune europeană – cu sume mult mai mari, anume 400 de dolari, dar compania care a detectat incidentul nu ştie exact cum se propagă varianta europeană. Şi şmecheria pare alta: utilizatorul este avertizat că dacă nu plăteşte, va avea parte de procese costisitoare sau chiar închisoare, iar dacă omul speriat plăteşte, datele cardului său sunt vândute unor terţi. Aşadar atenţie pe ce siteuri staţi, iar dacă vă treziţi cu un astfel de avertisment ignoraţi-l şi rulaţi imediat un program antivirus. 
 

Etichete Kenzerovirus informatic.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live