Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

17 Februarie 2020
Vizualizari: 256
Comentează add

Şansele unui nou summit consacrat reglementării conflictului din Ucraina sunt mici, susţine ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

„Șanse mici” pentru un nou summit privind conflictul din estul Ucrainei

alexandru-beleavski-moscova

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, consideră că şansele unui nou summit consacrat reglementării conflictului din Ucraina sunt mici.

El a explicat astăzi, la o conferinţă de presă susţinută la München, după Conferinţa de securitate care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii, care sunt condiţiile Rusiei în această chestiune.

Rusia condiționează organizarea unui nou summit în formatul Normandia - Franța, Germania, Rusia, Ucraina - consacrat reglementării conflictului din Donbas, de realizarea deciziilor summitului precedent din decembrie, de la Paris, or în acest plan nu se înregistrează deocamdată niciun fel de progrese, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la conferința de presă susținută, astăzi, la München, unde a participat la Conferința Internațională pe Probleme de Securitate.

După realizarea acestor decizii, a spus Lavrov, va trebui înțelese şi ce soluții vor fi propuse pentru noua reuniune la vârf.

Până atunci, însă, declarațiile altor membri ai cvartetului, că summitul va avea loc în luna aprilie, rămân simple doleanțe.

Şeful diplomației ruse a acuzat Kievul că frânează realizarea înțelegerilor de la Paris privind dezangajarea forțelor ucrainene și separatiste pe linia de contact, deminarea teritoriului și implementarea cu statut permanent a așa-numitei formule Steinmeier în legislația ucraineană.

De asemenea, Lavrov a respins ceea ce a numit încercările Ucrainei și ale europenilor de a muta procesul de reglementare a conflictului din cadrul Grupului de Contact de la Minsk în cel al Cvartetului Normandia.

Dacă nu se va lucra în continuare în cadrul Grupului de Contact, a spus ministrul rus de externe, europenii vor trebui să recunoască incapacitatea de a fi garanți ai implementării Acordului de la Minsk.


Etichete summitconflictucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live