Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

23 Februarie 2019
Vizualizari: 365
Comentează add

Preşedintele american, Donald Trump, afirmă că sunt şanse mari ca SUA şi China să încheie un acord care să pună capăt disputelor comerciale dintre cele două ţări.

”Șanse mari” ca SUA şi China să încheie un acord comercial

doina-saiciuc

Donald Trump. Foto: WhiteHouse.org/ Arhivă.

Preşedintele american, Donald Trump, afirmă că sunt şanse mari ca SUA şi China să încheie un acord care să pună capăt disputelor comerciale dintre cele două ţări.

După noi discuţii la nivel înalt între Washington şi Beijing, Trump a sugerat că ar fi chiar dispus să amâne majorarea de la 10% la 25% a tarifelor care ar urma să fie impuse unor mărfuri chinezeşti în valoare totală de 200 de miliarde de dolari.

Donald Trump a spus că se va întâlni săptămâna viitoare cu preşedintele Xi, care, a sugerat preşedintele american, ar fi pregătit să facă semnificative schimbări în politicile economice ale Beijingului, inclusiv prin deschiderea pieţei chinezeşti companiilor americane şi prin cumpărarea de mai multe produse americane.

Donald Trump: Cred că am făcut un mare progres, cred că vom avea un nou acord cu China, ceva se va întâmpla. Dacă îl vom încheia. va fi de departe cel mai mare acord pe care l-am avut vreodată. Cred că acordul final va fi încheiat, dacă va fi încheiat de mine şi de preşedintele Xi. Cred că îl vom putea încheia până la 1 martie. Dacă îl vom putea pune şi pe hârtie până la 1 martie, nu ştiu. Ce pot spune este că la 1 martie tarifele asupra importurilor chinezeşti vor urca la 25%. 

Preşedintele Trump a sugerat totuşi că ar fi dispus să extindă termenul limită pentru încheierea unui acord, dacă acesta se apropie de cadrul final. Negociatorul comercial şef al domnului Trump, Robert Lighthizer, a fost mult mai reticent, spunând că cele două părţi nu au convenit nici măcare asupra proiectului cadru al unui acord.


Etichete suachinaacord comercial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live