Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

20 Februarie 2010
Vizualizari: 1768
Comentează add

A 60-a ediţie a Festivalului naţional de muzică italiană Sanremo 2010 este în aşteptarea câştigătorului.

Sanremo îşi aşteptă marele câştigător

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

La secţiunea “Noua generatie” a fost anunţat deja câştigătorul, Tony Maiello (cu cântecul: ”Il linguaggio della resa”), un napoletan în vârstă de 21 de ani.

 

Emoţii mari pentru sâmbătă seara când va fi desemnat câştigătorul trofeului Sanremo 2010.

 

În competiţie au rămas 10 artişti din 15, aseară fiind eliminaţi Enrico Ruggeri şi Fabrizio Moro.

 

Câştigătorul ediţiei din acest an este greu de prevăzut. În funcţie de accesările de pe internet, în topul preferinţelor se află Arisa, câştigătoarea ediţiei de anul trecut, urmată de Trio format din Pupo, Emanuele Filiberto şi Luca Canonici, apoi de Malika Ayane şi de Marco Mengoni.

 

Nino Da`Angelo înţeles în dialectul napoletan în România şi nu în Italia

 

Festivalul se încheie şi cu critici la adresa juriului. După ce piesa pe care a prezentat-o, “Jammo Ja”, a fost eliminată de juriul de la festival pe motiv că nu au fost înţelese versurile în dialect napoletan, cântăreţul Nino D'Angelo a făcut câteva declaraţii şocante.

 

“Nu vi se pare puţin ciudat că în România mă înţeleg şi în Italia nu? În România, melodia “Senza giacca e cravatta” a fost înţeleasă şi a avut succes fără să o traduc. Piesa pe care am prezentat-o la Sanremo nu a fost inteleasă" a declarat D'Angelo.

 

Potrivit artistului napoletan, juriul de la Sanremo nu reprezintă sub nici o formă toată Italia, iar fanii săi tineri sunt foarte numeroşi. “Adevarata limbă străină pentru mine este limbă italiană” a mai declarat D'Angelo.

 

Sanremo deja o tradiţie în Italia

 

De 60 de ani pe scenă Teatrului Ariston din Sanremo se desfăşoară în perioada februarie - martie deja tradiţionalul festival de muzică italiană.

 

Primul câştigător a fost în 1951, un an mai târziu de la debut, Nilla Pizzi. Din 1955 acest mare eveniment este transmis integral de televiziunea publică Rai. Anul trecut secţiunea de noi propuneri a fost câştigată de Arisa cu melodia ”Sincerita”, iar cea a artiştilor de Marco Carta cu ”La forza mia”.

 

Pentru cele cinci zile din acest an prezentatoare a fost Antonella Clerici, director artistic - Gianmarco Mazzi.

 

Invitaţii de onoare ai ediţiei: Susan Boyle, cea care a cucerit Marea Britanie cu vocea sa, Regina Rannia a Iordaniei, Sandra Bullock, Jennifer Lopez, Michelle Rodriguez şi Christian De Sica s-au arătat impresionaţi a fi prezenţi la acest mare festival.

 


Etichete muzicăSanremoNino Da`AngeloSusan BoyleSandra BullockJennifer Lopezfestival

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live