Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

26 Ianuarie 2012
Vizualizari: 3711
Comentează add

Un nou mijloc de transport va fi pus la dispoziţia inspectorilor de mediu din Moscova, începând de vineri . Acesta s-a dovedit a fi mai rapid şi mai eficient decât transportul cu snowmobilul.

Sănii trase de câini husky în parcurile Moscovei

beatrice-braileanu

Foto: Agerpres

Inspectori de la Departamentul pentru protejarea mediului înconjurător şi exploatare raţională a resurselor naturale din Moscova vor inspecta parcurile capitalei ruse, în sănii trase de câini husky, informează cotidianul Izvestia.

Proiectul va începe vineri, 27 ianuarie, în parcul 'Kuzminki', urmând ca acest mijloc de transport să fie utilizat şi în alte parcuri ale oraşului.

"Am testat deja acest mijloc de transport şi totul a funcţionat foarte bine", povesteşte directorul centrului ecologic al parcului Kuzminki, Osip Tuninski.

"Săniile trase de câini vor fi folosite zilnic, în condiţiile în care suprafaţa parcului este de aproape 1,2 hectare, iar inspectori nu sunt chiar atât de mulţi", adaugă Tuninski.

În pofida faptului că direcţia parcului a cumpărat mai demult şi snowmobile, s-a dovedit că este destul de anevoios să ajungi la bordul acestora la locul dorit, în timp ce în sănii trase de câini este mult mai rapid, potrivit Agerpres.

Câinii pentru patrulele de mediu din parcurile Moscovei vor fi oferiţi de clubul sportiv "Pe sănii trase de husky din Kuzminki până în Alaska".

Reprezentanţii clubului afirmă că sunt deschişi cooperării şi cu alte parcuri ale Moscovei.

Deocamdată, cooperarea se va desfăşura în regim fără plată, deoarece acest lucru "este avantajos şi pentru parc, şi pentru club".

După cum precizează directorul clubului, Andrei Ţimerin, la o sanie vor fi înhămaţi câte 5-6 câini, a căror întreţinere va costa circa 500 de euro pe câine în fiecare lună.

În plus, achiziţionarea de pui husky va reprezenta un cost suplimentar iar pentru pregătirea unui câine va fi nevoie de cel puţin doi ani pentru a putea fi folosiţi pentru patrulele de mediu.

Astfel, pregătirea de la zero a unei sănii trase de câini husky ar putea costa în jur de 50.000 de euro, precizează Andrei Ţimerin.


Etichete Moscovahuskyinspectori mediu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live