Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Septembrie 2017
Vizualizari: 357
Comentează add

La Centrul de Transfuzii Bucureşti, sângele se testează şi pentru virusul West Nile.

Sângele pentru transfuzii se testează şi pentru virusul West Nile

radiojurnal

Foto: Arhivă.

22 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, din care șase soldate cu deces, au fost înregistrate în această vară în România, trei la Bucureşti şi câte unul la Buzău, Brăila şi Olt.

Recomandările specialiştilor sunt de a se evita expunerea la ţânţari prin îmbrăcăminte cu mâneci şi pantaloni lungi, de a se utiliza substanţe chimice împotriva ţânţarilor şi de a se proteja ferestrele cu plase. Bălţile din jurul gospodăriilor trebuie desecate, precizează reporterul RRA, Adriana Turea.

La Centrul de Transfuzii Bucureşti, sângele se testează acum şi pentru virusul West Nile, ne-a dat asigurări directorul Centrului, doctor Doina Goşa.

Doina Goșa: În momentul în care a apărut primul caz în București, noi am decis să testăm sângele din punct de vedere al virusului West Nile, și în felul acesta ne asigurăm că nu infectăm pacienții din spitale. Trebuie să ne gândim că pacienții sunt suferinzi, deci au boli grave cei care fac transfuzii în spitale, imunitatea lor este scăzută. De altfel, ele sunt mult mai multe cazuri, însă majoritatea cazurilor se manifestă ca o răceală banală, cu puțină febră, stare de rău, mialgii și care poate să treacă în câteva zile. Sunt puține cazurile ce îmbracă forme severe, cu meningită sau meningo-encefalită, sigur și mai puține sunt decesele.


Etichete Centrul de Transfuzii Bucureştisângevirusul West Nile

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live