Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

24 Februarie 2021
Vizualizari: 275
Comentează add

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat că țara se confruntă cu o politică de izolare, prin intermediul căreia se doreşte vulnerabilizearea Rusiei.

Sancţiunile împotriva Rusiei sunt "fără perspectivă", consideră V. Putin

sergiu-stet

 Președintele Rusiei, Vladimir Putin.         Foto: Arhivă.

Utilizarea instrumentelor serviciilor speciale şi a sancţiunilor împotriva Rusiei sunt absolut fără perspectivă, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, în timpul şedinţei Colegiului Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei.
 
"Ei încearcă să ne impună sancțiuni economice și de altă natură, să blocheze marile proiecte internaționale, de care, apropo, suntem interesaţi nu numai noi, ci și partenerii noștri, să se amestece direct în viața publică și politică şi în procedurile democratice din ţara noastră. Și, desigur, utilizează în mod activ instrumente din arsenalul serviciilor speciale. Vreau să repet: o astfel de politică faţă de Rusia este absolut lipsită de perspectivă", susține Vladimir Putin
 
El a mai spus că Rusia se confruntă cu o politică de izolare, prin intermediul căreia se doreşte o vulnerabilizeze a Rusiei și supunerea ei unui control extern.
 
"Ne confruntăm cu așa-numita politică de izolare a Rusiei", a adăugat președintele rus, în cadrul reuniunii Colegiului Consiliului rus de Securitate, FSB.
 
Potrivit liderului de la Kremlin, nu este vorba despre o concurenţă firească pentru o competiţie în relațiile internaționale, ci despre un curs consecvent și extrem de agresiv, care este orientat către perturbarea și încetinirea dezvoltării rusești, "creându-se probleme în cadrul perimetrului exterior, provocând instabilitate pe plan intern, subminând valorile care unesc societatea rusă".
 
"Și în cele din urmă, se doreşte vulnerabilizarea Rusiei și supunerea ei sub un control extern, așa cum vedem şi cum bine știm că se întâmplă în unele țări din spațiul post-sovietic", a mai declarat Putin.
 
Vladimir Putin a mai spus că contraspionajul rusesc a zădărnicit anul trecut activitățile a 72 de angajați ai serviciilor secrete şi a mai mult de 400 de agenți ai serviciilor speciale străine.
 

Etichete FSBVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live