Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Decembrie 2017
Vizualizari: 730
Comentează add

Ambasadorul SUA la Moscova, John Huntsman, a subliniat că sancţiunile impuse de SUA împotriva Rusiei vor fi ridicate doar după soluţionarea problemei ucrainene.

Sancţiunile împotriva Rusiei rămân până nu e soluţionată criza ucraineană

sergiu-stet

Kiev. Foto: Arhivă.   

Sancţiunile impuse de SUA împotriva Rusiei vor fi ridicate doar după soluţionarea problemei ucrainene - a declarat ambasadorul american în Federaţia Rusă, John Huntsman.

"Au fost impuse multe sancţiuni nu numai de către Statele Unite, ci şi de către Europa, din cauza situaţiei din Ucraina. Dacă vom putea rezolva problema legată de Ucraina, dacă ajungem la acorduri care să convină ambelor părţi, vom obţine un rezultat pozitiv" - a explicat diplomatul, adăugând că acest lucru va necesita eforturi serioase în vederea rezolvării aspectelor divergente, citat de Rador.

"Principala sarcină este aceea de a opri violenţa în Donbas. De ce au intervenit SUA? Fiindcă acestea sunt aspecte legate de dreptul internaţional şi de integritatea teritorială, aspecte foarte importante nu numai pentru SUA, ci pentru întreaga comunitate mondială. Suntem una dintre părţile implicate şi una dintre părţile care au impus sancţiuni. Dar suntem şi partea care speră că în curând vom găsi o soluţie şi vom trece la o perioadă de normalizare a relaţiilor" - a declarat Huntsman.

Ambasadorul a amintit că Statele Unite şi Rusia continuă să coopereze în unele domenii, dar "la întreaga capacitate". "Două mari state, care îşi pot oferi reciproc atât de multe, nu valorifică acest potenţial" - a subliniat diplomatul american.


Etichete John HuntsmanUcrainaRusiaMoscovaDonbas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live