Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

27 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1277
Comentează add

Din cei 8 răniţi care se află la Spitalul Militar "Reine Astrid" doar unul se mai află acum în terapie intensivă, dar evoluţia lui este favorabilă, spun medicii belgieni.

Sănătatea celor opt pacienţi #Colectiv din Belgia "se îmbunătăţeşte"

cerasela-radulescu-bruxelles

Medicii belgieni care au avut grijă de pacienţii români. Foto: Radio Romania Observator European-Bogdan Radulescu.

37 de victime ale incendiului de la clubul Colectiv sunt în continuare internate în spitale din Bucureşti, şase dintre ele în stare critică - potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătăţii.

39 de pacienţi care au suferit arsuri sunt trataţi în spitale din Europa, cei mai mulţi dintre ei în Marea Britanie şi Olanda.

Veşti bune vin din Belgia, unde medicii s-au declarat mulţumiţi de evoluţia stării de sănătate a celor opt pacienţi transferaţi acolo.

Din cei 8 răniţi care se află la Spitalul Militar "Reine Astrid", cu vârste cuprinse între 15 şi 41 de ani, doar unul se mai află acum în terapie intensivă, dar evoluţia lui este favorabilă.

Ceilalţi 7 urmează să se recupereze treptat şi vor mai suferi operaţii - spune medicul.

El a explicat că problemele rămân însă legate de recuperarea încheieturilor mâinilor pacienţilor şi dacă este, vor beneficia de o îngrijire specială a pansamentelor, de kinetoterapie, după ce vor fi externaţi.

Este vorba de echipamente medicale speciale, aşa-numite "de compresie", pentru recuperarea pacienţilor care au suferit arsuri majore.

Acestea ar trebui să fie asigurate ulterior pentru o perioadă mai lungă la întoarcere.

"Avem 5 pacienţi într-o stare mai puţin critică. Unul dintre ei se simte foarte bine. Cred că în câteva săptămâni poate merge acasă, dacă primeşte acele echipamente medicale de protecţie pentru rănile provocate de arsuri", a spus doctorul Serge Jennes.

La Bucureşti, medicul belgian care a mers personal în România, a văzut într-adevăr o mare tragdie şi că doctorii români au făcut minumi şi beneficiază de aparatură şi de medicamente foarte bune.

Serge Jennes mai spune că Spitalul "Reine Astrid" din Bruxelles poate oferi încă ajutor pentru tratarea celor arşi în clubul Colectiv, dacă autorităţile române solicită acest lucru.

60 de persoane au murit în urma incendiului produs la clubul Colectiv din Bucureşti, atât în seara de 30 octombrie, cât şi în zilele ce au urmat, din cauza complicaţiilor. 


Etichete incendiu în clubColectivBelgiaSpitalul Militar "Reine Astrid"pacienţistare de sănătatemedicul Serge Jennes

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live