Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

23 Februarie 2015
Vizualizari: 1133
Comentează add

Complexul Energetic Hunedoara are şanse de redresare fără a apela la reduceri de personal - susţine noua conducere a unităţii, instalată săptămâna trecută.

Salvarea Complexului Energetic Hunedoara, "fără disponibilizări"

ilie-pintea

Galerie mină. Foto: www.cnu.ro.

Complexul Energetic Hunedoara are şanse de redresare fără a apela la reduceri de personal - susţine noua conducere a unităţii, instalată săptămâna trecută.

Noua echipă managerială trebuie să-i prezinte ministrului energiei un scenariu de redresare a Complexului Energetic Hunedoara, care să ducă la rentabilizarea activităţii.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Alexandru Blaj, a declarat că proiectul va exclude categoric disponibilizările, care ar destabiliza şi mai mult în Valea Jiului.

"Se referă mai mult la o reorganizare, la o restructurare, deocamdată fără disponibilizări de oameni, şi să vedem cu ce vom fi sprijiniţi. Sigur că se va face o analiză clară a efectivelor", a spus Alexandru Blaj.

Cărbunele este considerat în continuare o resursă strategică şi trebuie să facă parte din strategia energetică naţională, aşa cum spunea şi profesorul doctor Victor Vaida, care face parte dintr-un grup de experţi ce elaborează strategia energetică pe termen mediu şi lung a UE.

"Cărbunele trebuie să fie prins în continuare la nivel de cca 30% până prin 2030 şi mai departe şi, bineînţeles, o bună parte din asta trebuie să fie produsă de energie electrică pe huila din Valea Jiului", este de părere Victor Vaida.

Pe de altă parte, noua conducere va trebui să rezolve şi problema Grupului Energetic III de la Termocentrala Mintia, care nu va primi avizul de mediu dacă nu va fi modernizat.

Există proiectul unui credit furnizor acordat de China, însă contractul va trebui armonizat cu legislaţia românească pentru a putea intra în vigoare. 


Etichete ştiri vestHunedoaraValea Jiuluicomplex energeticredresarerentabilizaredisponibilizăricompanie. Alexandru BlajVictor Vaida

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live