Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

6 Martie 2015
Vizualizari: 1123
Comentează add

Situaţia Complexului Energetic Hunedoara va fi discutată din nou astăzi de ministrul economiei, Andrei Gerea, cu noua administraţie.

Salvarea Complexului Energetic Hunedoara, discutată astăzi

ilie-pintea

Ministrul economiei Andrei Gerea. Foto: captură video.

Coordonatele noii strategii pe care se bazează Complexul Energetic Hunedoara vor fi făcute publice astăzi la Petroșani după întâlnirea ministrului energiei, Andrei Gerea, cu noua echipă managerială a celui mai important agent economic din județ.

Pentru a convinge luna viitoare Fondul Monetar Internațional să nu ceară, ca la precedenta întâlnire, concedieri masive de personal, este posibilă inclusiv o divizare a Complexului, dar cea mai importantă provocare pentru administrație rămâne reducerea cheltuielilor fără disponibilizări, în paralel cu eficientizarea producției de energie.

Pe de altă parte, Societatea Națională pentru Închideri Mine valea Jiului se pregătește să concedieze anul acesta aproape 700 de mineri, deși a cerut încă de anul trecut înjumătățirea acestei cifre, fără să obțină acordul Comisiei Europene.

Pentru cele trei mine care urmează să fie închise, Societatea a primit un ajutor de stat în valoare de aproape 144 de milioane de lei, dar administrația spune că numărul mare al concedierilor programate va afecta grav producția de huilă și chiar securitatea muncii în subteran.


Etichete ştiri vestHunedoaraValea Jiuluicomplex energeticFMIAndrei GerearedresaremineCE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live