Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Laurenţiu Văduva

29 Aprilie 2016
Vizualizari: 536
Comentează add

Experţi financiari şi factori de decizie europeni şi internaţionali vor discuta astăzi la Bruxelles despre acţiunile de prevenire şi combatere a crizelor financiare.

Salvarea băncilor cu probleme din Uniunea Europeană, din nou în actualitate Salvarea băncilor cu probleme din Uniunea Europeană, din nou în actualitate - Conține audio

laurentiu-vaduva

Salvarea băncilor cu probleme din Uniunea Europeană din nou în actualitate !

Experţi financiari şi factori de decizie europeni şi internaţionali vor discuta astăzi la Bruxelles despre acţiunile de prevenire şi combatere a crizelor financiare, în cadrul primei conferinţe a Comitetului Unic de Rezoluţie.

Acest Comitet conduce Mecanismul Unic de Salvare, creat de Uniunea Europeană pentru preîntâmpinarea crizelor de tipul celei declanşate în Europa în anii 2007 şi 2008.

Ce experienţe a avut Uniunea Europeană în timpul crizei financiare din cauza băncilor cu probleme ? Cât de vulnerabil este în prezent sistemul  bancar al Uniunii Europene ? Cum trebuie planificat procesul de salvare – rezoluţie -  al băncilor şi al celorlalte instituţii financiare europene care se confruntă sau s-au confruntat cu dificultăţi în timpul crizei financiare ?

AUDIO: Agenda europeana. Euranet Plus.

Ce politici trebuie adoptate la nivel comunitar, dar şi naţional, pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete ? Cum răspunde Uniunea Bancară la astfel de provocări pe Zona Euro ? Şi mai ales cum şi de unde finanţăm în mod eficient şi pragmatic aceste acţiuni de salvare?  Este cunoscută şi înţeleasă misiunea, activitatea şi organizarea Comitetului Unic de Rezoluţie ?

Sunt întrebări la care vor încerca să răspundă astăzi specialişti şi factori decizionali de înalt nivel din instituţii ale Uniunii Bancare Europeane, dar şi din alte organisme specializate din Marea Britanie şi Statele Unite.

Evenimentul de astăzi îşi propune să aducă la aceeaşi masă investitori, acţionari, asociaţii profesionale, grupuri de susţinere şi experţi din Uniunea Europeană şi instituţii internaţionale, autorităţi implicate în procesul de salvare a băncilor, reprezentanţi bancari şi ai mediului academic şi jurnalistic. 

Vor fi prezenţi Comisarul European pentru Locuri de Muncă, Creştere Economică, Investiţii şi Competitivitate, Jyrki Katainen şi Roberto Gualtieri, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Economice şi Monetare din Parlamentul European.
 
Ne amintim că, la 1 ianuarie 2016, Mecanismul Unic de Salvare a devenit operaţional ca pilon al Uniunii Bancare.

Este de fapt o agenţie, a cărei autoritate centrală este acest Comitet Unic de Rezoluţie. Acesta va gestiona un Fond Unic de Salvare, care urmează a fi înfiinţat în decurs de 8 ani, cu finanţare din sectorul bancar.

Comitetul Unic de Rezoluţie - organizatorul conferinţei de astăzi - păartă întreaga responsabilitate pentru toate băncile din Uniunea Bancară şi, prin urmare, poate decide în orice moment să-şi exercite competenţele în legătură cu orice bancă din Zona Euro şi nu numai.


Etichete Euranet PlusUniunea Europeanasalvarea bancilor cu problemeexperti financiaricomitetul unic de rezolutie

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live