Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Ianuarie 2022
Vizualizari: 351
Comentează add

Salvamontiștii din toată țara au primit peste 50 de apeluri în ultimele 24 de ore, prin care se cerea intervenția de urgență a acestora.

Salvamontiștii îi îndeamnă pe turiști să fie prudenți și responsabili

radiojurnal

FOTO: www.facebook.com/romania.salvamont.

Salvamontiștii din toată țara au primit peste 50 de apeluri în ultimele 24 de ore, prin care se cerea intervenția de urgență a acestora.

Au fost salvate din situații dificile 58 de persoane, dintre care 25 au fost preluate de către echipaje de la serviciile de ambulanță sau SMURD, pentru a fi transportate la spital.

Conform Dispeceratului Național Salvamont, cele mai multe apeluri au fost primite în zonele de munte ale județelor Prahova și Brașov. Astfel, opt apeluri au fost gestionate de salvatorii din Sinaia, cinci au fost preluate de cei din Predeal, iar la patru apeluri au intervenit salvamontiștii din Bușteni.

La Salvamont s-au mai primit 62 de apeluri, prin care se cereau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană.

Salvamontiștii îi îndeamnă pe turiști să fie prudenți și responsabili, în condițiile în care la Bâlea Lac, de exemplu, zăpada depășește 2 m și în zonă este risc de avalanșe.

Ei amintesc că toate traseele de altitudine din Făgăraș sunt închise.


Etichete Salvamontiștituriștiavalansebalea lac(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live