Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Ianuarie 2022
Vizualizari: 454
Comentează add

Peste 100 de apeluri primite de Dispeceratul Național Salvamont, în primele 24 de ore ale minivacanței de Ziua Unirii.

Salvamont: Peste 100 de apeluri de urgență în ultimele 24 de ore

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

În primele 24 de ore ale minivacanței de Ziua Unirii Principatelor, Dispeceratul Național Salvamont a primit peste 100 de apeluri prin care se solicitau intervenții de urgență.

Peste 120 de persoane aflate în situații dificile pe munte au fost salvate. Cele mai multe apeluri au venit la Serviciile Salvamont din Sinaia și Brașov.

Operațiuni de salvare în urma telefoanelor primite au mai pornit de la Lupeni și Voineasa, Bușteni și Vatra Dornei, Predeal sau Muntele Mic în județul Caraș-Severin.

O intervenție deosebit de dificilă a avut loc aseară. Salvamontiștii argeșeni au recuperat un turist de 71 de ani care căzuse 70 m în masivul Leota. El făcea parte dintr-un grup mai mare de persoane și era echipat corespunzător pentru drumeția pe munte, dar în urma căzăturii s-a lovit puternic la cap.

În munții Făgăraș, zona turistică Bâlea Lac este foarte periculoasă în această perioadă pentru cei care se aventurează pe versanți. Sabina Dudașu de la serviciul public Salvamont Sibiu i-a declarat corespondentei RRA, Carmen Vulcan:


Sabina Dudaşu: Pe fondul acestor ninsori şi a vântului, riscul de avalanșă pe la peste 1.800 de m este mare, 4 din 5, declanşarea unei avalanşe de dimensiuni medii sau poate chiar mari este posibilă şi printr-o /slabă/ supraîncărcare. La sub 1.800 de metri altitudine, riscul este moderat, 2 din 5. Recomandăm turiştilor să evite deplasările la peste 1.800 m. Traseele turistice la aceste atitudini rămân închise.


Etichete salvamontinterventiiurgenta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live