Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA (PLANETA ALBASTRA) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 August 2019
Vizualizari: 794
Comentează add

El a fost inaugurat în 1969 cu ocazia vizitei preşedintelui Richard Nixon, primul lider de la Casa Albă care a venit în România.

Salonul Oficial de la Aeroportul Otopeni împlineşte 50 de ani

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Salonul Oficial de la Aeroportul Otopeni împlineşte, astăzi, 50 de ani.

El a fost inaugurat în 1969 cu ocazia vizitei preşedintelui Richard Nixon, primul lider de la Casa Albă care a venit în România.

Despre momentul istoric de acum o jumătate de secol a vorbit Valentin Iordache, director de Comunicare al Aeroportului Otopeni:

Valentin Iordache: Preşedintele Richard Nixon păşea pe Aeroportul Otopeni şi făcea un pas uriaş pentru România, dezlănţuind speranţele românilor care îi aşteptau pe americani încă de prin 1945. Cronicile consemnează un număr de un milion de bucureşteni, care au ieşit pe străzi în întâmpinarea preşedintelui american. A fost copleşit de entuziasmul celor care l-au primit, a dansat "Periniţa" la Muzeul Satului, ba chiar a mâncat struguri în Piaţa Obor, alături de cei de acolo.


Reporter: Prezent la evenimentul organizat la Otopeni, amabasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, a subliniat că este importantă reluarea curselor transatlantice între România şi SUA, deoarece în prezent există doar curse directe de la Bucureşti la Toronto şi Montreal, în Canada


Etichete Salonul Oficial de la Aeroportul Otopeni50 de ani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live