Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINETI ... CU SOARE - continuare Sâmbătă, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

30 Mai 2018
Vizualizari: 722
Comentează add

Consilierul pentru presă și cultură al Ambasadei Americane, Ronald Hawkins, vorbește despre felul în care a fost gândită prezența Statelor Unite la acest salon de carte.

Salonul Internațional de Carte Bookfest se deschide la pavilionul Romexpo

mihaela-helmis

Grigore Arsene (stg.), presedintele Asociatiei Editorilor din Romania, si Ronald E. Hawkins (dr.), consilier al Ambasadei SUA, participa la conferinta de presa organizata de Ambasada SUA si Asociatia Editorilor din Romania cu privire la participarea Statelor Unite ale Americii la Salonul International de Carte Bookfest 2018. Foto: Agerpres.

Salonul Internațional de Carte Bookfest se deschide astăzi la pavilionul Romexpo din Capitală.

Vor fi peste 150 de expozanți, care vor oferi publicului aproape un milion de cărți.

La deschidere vor participa președintele Klaus Iohannis, ministrul culturii, ambasadorul Statelor Unite la București, alți diplomați și oameni de cultură.

Statele Unite sunt invitatul de onoare al evenimentului.

Consilierul pentru presă și cultură al Ambasadei Americane, Ronald Hawkins, vorbește despre felul în care a fost gândită prezența Statelor Unite la acest salon de carte.

Ronald Hawkins: "Pentru noi e provocator și foarte important să fim invitaţi de onoare la acest salon. Am vrut să facem ceva mai vesel, mai creativ, împărtășind cu țara gazdă, România. Am decis să ne concentrăm pe sudul Statelor Unite și am invitat patru scriitoare, infulențate evident de Sud, ca formație sau ca profesie. Și Sudul e o parte a personalităților creatoare. Şi am ales să aducem scriitori femei pentru a vorbi mai ușor și de problematica socială sau cea de gen împreună cu scriitorii și publicul român. În plus, împreună cu ambasadorul Hans Klemm vom avea și un eveniment special, despre Matei Călinescu, profesorul său de România, așa cum obișnuiește să spună, pentru că prin intermediul acestuia afla domnul Klemm, cu mult timp în urmă, despre cultura țării în care este acum ambasador".

Editura Casa Radio este prezentă la Bookfest cu peste 140 de titluri și reduceri de peste 60% la aparițiile din colecția de teatru radiofonic.

Salonul de Carte se va încheia duminică, ne-a transmis redactorul nostru, Mihaela Helmis.


Etichete Salonul Internațional de Carte Bookfestpavilionul Romexpobucurestieditura casa radiosuaklaus iohannisronald hawkins

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live