Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Februarie 2015
Vizualizari: 1145
Comentează add

Premierul Victor Ponta le-a spus reprezentanţilor sindicatelor că "se caută soluţii bugetare sustenabile", iar o primă măsură a fost cea a creşterii salariului minim.

Salarizarea în sistemul bugetar, dezbătută în ședința de guvern

radiojurnal

Sedinta de guvern. Foto: gov.ro.

Problema salariilor mici ale angajaţilor din administraţie a fost ridicată şi în cadrul unei videoconferinţe pe tema dialogului social, organizată astăzi de Guvern.

Premierul Victor Ponta le-a spus reprezentanţilor sindicatelor că se caută soluţii bugetare sustenabile, iar o primă măsură a fost cea a creşterii salariului minim.

"Aici aveţi perfectă dreptate. Ştiţi foarte bine că e un dezastru cu salarizarea în sistemul bugetar, începând cu preşedintele ţării şi primul ministru, care au salarii mai mici decât secretara de la orice companie, şi nu mai vorbesc de ce se întâmplă în autorităţile locale, unde cred că toţi deja sunt cu salariul minim, sau aproape toţi.

"Tocmai asta încearcă Ministerul Muncii, să reaşeze măcar un pic lucrurile. Asta este problema pe care am încercat să o rezolvăm doar de jos în sus, adică, ridicând salariul minim, dar nu am reuşit altfel, dar sper să găsim resursele, şi mai ales soluţia", a spus Victor Ponta.

În cadrul dezbaterii, şeful Executivului a cerut partenerilor sociali să vină cu propuneri la proiectul noului Cod Fiscal.

Victor Ponta a precizat că în următoarele 30 de zile, până când proiectul revine pe masa Executivului pentru aprobare, dezbaterea publică este deschisă tuturor celor interesaţi să aducă îmbunătăţiri variantei propuse de Ministerul Finantelor, ne-a informat redactorul nostru Angela Matei.


Etichete salariiadministratieVictor Pontaguvernbugetsalarizareministerul munciiCod Fiscalministerul finantelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live