Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Aprilie 2018
Vizualizari: 365
Comentează add

Un grup de lucru convocat de premierul Viorica Dancilă va căuta soluţii privind salarizarea şi sporurile acordate angajaţilor din sănătate.

Salarizarea din sănătate

florin-lepadatu

 

Un grup de lucru convocat de premierul Viorica Dancilă va căuta marţi soluţii privind salarizarea şi sporurile acordate angajaţilor din sănătate.

După protestele din ultimele zile generate de anumite scăderi de venituri, tema a fost discutată luni, la Palatul Victoria, de premier, miniştrii sănătăţii, muncii şi finanţelor, cu directori de spitale din ţară.

Şefii unităţilor sanitare s-au pronunţat pentru acordarea echitabilă a sporurilor.

Reporter Andrei Şerban: "Premierul Viorica Dăncilă a arătat că domeniul sănătăţii este prioritar pentru mandatul său şi, din acest motiv, a beneficiat de o majorare salarială.

Unii manageri au semnalat că în anumite cazuri, salariile din luna martie au fost mai mici faţă de cele din februarie.

Un subiect discutat a fost legat de sporuri.

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din capitală, Monica Pop, a spus că acelaşi spor nu este normal să îl primească un medic cu zeci de operaţii pe lună şi un altul care doar triază pacienţii.

Monica Pop: "Mi se pare absolut inadmisibil să aibă sporuri egale medicii din diferite spitale.

Vă dau un exemplu: spitalul de la, să zicem, Făurei, sau nu ştiu care, doctorul de gardă face triaj.

Deci, acela e lovit la ochi, merge la Spitalul de Ochi, celălalt e lovit la plămân, merge acolo, dar nu face el intervenţia.

Şi nu e normal să aibă acelaşi spor pe care îl are doctorul care lucrează şi care moare lângă bolnav şi are zece urgenţe într-o noapte.

Nu e normal aşa ceva."

Managerul Serviciului de Ambulanţă din judeţul Galaţi, Mihai Polinschi, s-a pronunţat pentru acordarea echitabilă a sporurilor.

Mihai Polinschi: "Banii sunt fix, nu pot creşte alocaţiile bugetare, ca atare, trebuie să găsim soluţii în legătură cu un calcul echitabil al sporurilor între diverse unităţi sanitare şi categorii de personal."


Etichete Spitalmedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live