Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

7 Decembrie 2018
Vizualizari: 762
Comentează add

Salariul minim va creşte de la 1 ianuarie 2019 la 2080 de lei, a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

Salariul minim va creşte de la 1 ianuarie 2019

petruta-obrejan

 

Guvernul a sesizat Curtea Constituţională pentru că preşedintele Klaus Iohannis întârzie să ia o decizie privind numirea noilor miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

Anunţul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de guvern în care urmează să fie aprobată, între altele, majorarea salariului minim brut pe ţară.

Salariul minim va creşte de la 1 ianuarie 2019 la 2080 de lei, iar cel minim diferenţiat la 2350 de lei - anunţul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă care a precizat că salariile din sistemul bugetar vor continua să crească potrivit legii salarizării unitare, lucru luat în calcul şi în bugetul viitor.

Viorica Dăncilă: Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară, garantat în plată la 2.080 de lei, reprezintă o creştere de 9.47%, iar nivelul de 2350 de lei aplicat pentru personalul cu studii superioare şi o vechime în muncă de cel puţin un an, reprezintă o creştere de 23, 68%. Salariile şi pensiile nu vor fi îngheţate, ci vor creşte. Aceasta pentru că au apărut în spaţiul public anumite informaţii care pot crea incertitudine şi cred că nu este corect să creăm îngrijorări, să ne jucăm cu sentimentele pensionarilor, ale salariaţilor şi să le ducem în spaţiul public informaţii eronate.

Astăzi va fi aprobată şi a doua ediţie a programului Start Up Nation. Premierul Viorica Dăncilă spunea că numai anul trecut au fost înfiinţate peste 8000 de afaceri şi au fost create peste 20.000 de locuri de muncă.

Viorica Dăncilă: Ne propunem să oferim sprijin pentru 10.000 de proiecte. Fiecare beneficiar poate primi 200.000 de lei.
Reporter: Bugetarii vor primi şi în următorii doi ani vouchere de vacanţă de 1450 de lei, premierul susţinând că această iniţiativă a dus până în luna septembrie a acestui an la o creştere mai mare de 5 procente a numărului de turişti din ţara noastră faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


Etichete salariul minimmajorarepremierViorica Dăncilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live