Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 05 EXCELENTA LA EA ACASA Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 781
Comentează add

Salariul minim pe economie ar putea creşte mai repede de anul acesta.

Salariul minim pe economie ar putea creşte mai repede de anul acesta

florin-lepadatu

 Foto: Wikipedia.org

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Salariul minim pe economie ar putea să crească mai repede - de la 1 noiembrie sau de la 1 Decembrie, şi nu de la începutul anului viitor - anunţă primul-ministru, în contextul creşterii inflaţiei şi a preţurilor.

El a explicat joi seară la TVR că, pentru prima dată, propunerile de majorare ale sindicatelor şi patronatelor sunt foarte apropiate.


Florin Cîţu: Este o propunere de creştere a salariului minim din partea patronatelor, de 8% parcă, şi o propunere din partea sindicatelor de creştere de 10%. Propunerile sunt foarte aproape una de alta. Este pentru prima oară când sunt aşa de aproape una de alta. În acelaşi timp, aş vrea să ne gândim totuşi la o formulă care să poată să fie aplicată în fiecare an, nu să discutăm în fiecare an o creştere, un procent de creştere; vreau să fie ceva transparent, ca toată lumea să ştie. Vreau să fie aprobat cât mai repede, ca toate companiile să ştie exact ce costuri vor avea cu salariul minim.

Cele două variante de creştere a salariului minim urmează să fie discutate în scurt timp în Consiliul tripartit.


Majorarea salariului minim este o prioritate zero pentru guvern - a spus şi ministrul muncii, care a explicat că nivelul actual nu este doar insuficient, ci este şi un factor generator de migraţie.


Etichete oamenipopulaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live