Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Marţi, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Decembrie 2018
Vizualizari: 340
Comentează add

De la 1 ianuarie salariul minim brut urmează să fie majorat cu aproape 200 de lei.

Salariul minim brut urmează să fie majorat

florin-lepadatu

 

De la 1 ianuarie salariul minim brut urmează să fie majorat cu aproape 200 de lei.

O mărire salarială vor primi şi cei cu studii superioare, potrivit unor propuneri aflate pe agenda şedinţei de vineri a executivului.

Acordarea de vouchere de vacanţă pentru bugetari în următorii doi ani este de asemenea în atenţia guvernului, după cum transmite Petruţa Obrejan: "De la 1 ianuarie 2019 salariul minim brut pe ţară va creşte cu 9,47 %, faţă de luna decembrie, adică de la 1.900 de lei cât este în prezent la 2.080.

Autorităţile consideră necesară această măsură, atât pentru a reduce numărul persoanelor salariate aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială cât şi pentru a apropia veniturile acestora de cele existente în UE.

Tot de la 1 ianuarie va creşte şi salariul minim diferenţiat pentru angajaţii pe funcţii care necesită studii superioare.

Premierul Viorica Dancilă: "Salariul minim diferenţiat, singurul lucru pe care îl luăm în calcul sunt studiile, nu ne vom referi la vechime."

În urmă cu aproximativ o lună executivul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă şi cadrul legal pentru stabilirea acestui salariu de bază minim garantat în plată diferenţiat.

La acea vreme autorităţile vorbeau de o vechime nu de un an, ci de 15 ani.

Tot vineri miniştrii ar putea discuta şi despre acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din sistemul public şi în următorii doi ani."


Etichete Banisalariu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live