Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

6 Ianuarie 2017
Vizualizari: 821
Comentează add

Guvernul a majorat, astazi, salariul minim de baza brut pe tara garantat în plata la 1450 de lei pe luna, cu 16 procente mai mult decat era anul trecut, de 1250 de lei.

Salariul de bază minim va creşte la 1.450 de lei

andrei-serban

Guvernul a majorat, astazi, salariul minim de baza brut pe tara garantat în plata la 1450 de lei pe luna, cu 16 procente mai mult decat era anul trecut, de 1250 de lei.

Masura va avea efecte pozitive asupra cresterii economice si asupra stimularii ocuparii si reducerii muncii la negru, se arata intr-un comunicat de presa.

Totodata,  masura  are un impact social important deoarece asigura cresterea nivelului de trai si reduce decalajele sociale.

Tot in sedinta de astazi, Guvernul a triplat bursele studentilor de la 83 la 201 lei si a introdus transportul gratuit pe calea ferata pentru toti studentii de la forma de învatamânt cu frecventa din institutiile de învatamânt acreditate.

Totodata impozitul pe venit aplicat microîntreprinderilor cu un singur salariat va fi redus de la 2% la un procent.

A fost ridicat si plafonul de venituri pâna la care o firma poate fi încadrata în definitia microîntreprinderii, de la 100.000 euro la 500.000 euro.

Au fost majorate cu 50 la suta si salariile artistilor si a personalului de executie din cadrul institutiilor publice de spectacole sau concerte. In sedinta de astazi, Guvernul a majorat si valoarea punctului de pensie, de la 1 iulie, cu 9% care va fi de o mie de lei.

De asemenea, începând cu 1 martie, pensia sociala minima garantata va creste la 520 de lei.


Etichete guvernsalariul minimpensia minimafirme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live