Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Klimowicz

22 Februarie 2017
Vizualizari: 777
Comentează add

În urma întâlnirii dintre premierul Grindeanu, ministrul educaţiei şi liderii sindicali din învăţământ, guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă

Salariile personalului nedidactic cresc cu 20% de la 1 februarie

gabriel-klimowicz

Premierul Sorin Grindeanu. Foto: gov.ro.

Guvernul va adopta, mâine, o ordonanţă de urgenţă prin care vor fi majorate, de la 1 februarie, salariile personalului nedidactic din educaţie. Aproximativ 53 de mii de angajaţi vor beneficia, în funcţie de vechime, de venituri cuprinse între 1.450 de lei, salariul minim pe economie, şi 1.947 de lei, potrivit unui comunicat al Executivului.

Decizia a fost luată în urma discuţiilor care au avut loc în această dimineaţă între premierul Sorin Grindeanu, ministrul educaţiei, Pavel Năstase, şi reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.

Pe agenda întâlnirii s-a aflat şi situaţia sporurilor salariale pentru profesori. Potrivit comunicatului transmis de Guvern, premierul Grindeanu a subliniat ca Executivul are în atenţie această situaţie, are toată deschiderea şi face eforturi să fie rezolvată, transmite redactorul RRA Petruţa Obrejan.

"Concret, este vorba de o majorare salarială de la 1 februarie spre 20%, prin acordarea sporului de vechime pentru personalul nedidactic. (...) nu este vorba despre un efort suplimentar, în Legea bugetului aceşti bani erau prinşi, circa 90 milioane lei”, a afirmat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, după întâlnirea cu premierul, de la Palatul Victoria.


Etichete salarii majorate în educaţiepersonalul nedidacticSorin Grindeanulideri sindicali

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live