Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

9 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1259
Comentează add

Ministrul educaţiei spune că întârzierea plăţii salariilor a fost cauzată de probleme birocratice şi dă asigurări că plăţile vor fi făcute în scurt timp.

Salariile în învăţământ, "plătite în câteva zile"

cristina-grecu

Foto: arhivă Agerpres.

Ministerul Educaţiei dă asigurări că salariile personalului din învăţământ vor fi plătite în următoarele zile.

Ministrul Remus Pricopie explică întârzierea prin probleme birocratice, provocate de noile măsuri fiscal-bugetare, decise Ministerul Finanţelor la sfârşitul anului trecut, şi exclude orice probleme legate de o eventuală lipsă a banilor.

Remus Pricopie a precizat agenţiei Mediafax că învăţământul nu este singurul domeniu afectat temporar de noul sistem de raportare a datelor în Trezorerie. Opoziţia critică însă felul în care sunt implementate noile măsuri.

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, reclamă inclusiv modul în care au îneţels autorităţile să le comunice.

"Decizia emiterii ordinului privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare a fost luată în grabă, fără a se gândi responsabilii din guvernul Ponta, la consecinţele acelei măsuri. Practic, nu au existat nicio secundă nici explicaţii privind deciziile fiscal-bugetare şi nici avertizări către profesori cum că salariile vor fi plătite cu întârziere.

"Într-un mod laş, zilele acestea, toate problemele au fost ascunse în loc să fie explicate public şi să li se spună foarte clar oamenilor zilele exacte în care îşi vor primi salariile", spune Raluca Turcan.

Întârzieri de minim 5 zile

Plata salariilor ar fi trebuit să înceapă în 5 ianuarie.

Acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece Ministerul Finanţelor a emis în luna decembrie un ordin privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Trezoreriile din judeţe nu s-au putut încă adapta noilor reguli, iar serviciile de secretariat şi de contabilitate din unităţile de învăţământ susţin că au personal insuficient pentru a face faţă volumului de lucru.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie, "Spiru Haret", susţine, la rândul său, că prin noile decizii a crescut birocratizarea în sistemul de învăţământ.


Etichete educaţiesalariiînvăţământRemus PricopieRaluca TurcanTrezorerie"Spiru Haret"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live