Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

26 August 2015
Vizualizari: 1300
Comentează add

Creşterea salariilor din domeniul sanitar trebuie să meargă în paralel cu reformarea sistemului, spune premierul Victor Ponta.

Salariile din sănătate, majorate de la 1 octombrie Salariile din sănătate, majorate de la 1 octombrie - Conține audio

petruta-obrejan

Foto: gov.ro.

Angajaţii din sistemul sanitar vor avea 25% în plus la salarii din luna octombrie; proiectul de ordonanţă de urgenţă este deja la această oră pe masa miniştrilor.

Executivul încearcă să găsească soluţii şi pentru o eventuală creştere a salariilor din educaţie.

Creşterea salariilor din domeniul sanitar trebuie să meargă în paralel cu reformarea sistemului - este de părere premierul Victor Ponta.

AUDIO: Premierul Victor Ponta.

El i-a cerut acest lucru ministrului Nicolae Băncioiu, nu înainte de a spune că toate salariile actuale ale cadrelor medicale vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie.

"E vorba de salariile actuale, 25% la salariile actuale, nu la alte calcule, nu la alte poveşti, pentru toată lumea în sistemul sanitar. Este nevoie şi sper să am sprijin în continuare de creşterea veniturilor celor care lucrează în sistemul medical. În acelaşi timp, însă, în paralel cu reformele importante şi introducerea cardului de sănătate a fost şi este o reformă importantă, dar cred că mai este în continuare mult de făcut şi domnul ministru Bănicioiu şi preşedintele Casei şi ceilalţi mergem mână în mână creşteri salariale cu reformă în sistem", a spus premierul.

În acest context, premierul Victor Ponta a susţinut şi necesitatea identificării unor soluţii şi pentru personalul din învăţământ.

De altfel, premierul Victor Ponta crede că educaţia şi sănătatea, două domenii prioritare, trebuie să meargă în acelaşi ritm şi în ceea ce priveşte salarizarea.

Pe de altă parte, premierul crede că săptămâna viitoare parlamentul va vota Codul fiscal, un cod foarte bine făcut şi care vine într-un context bun de relaxare economică.

El a precizat că au fost trimise deja liderilor politici care vor discuta mâine în coaliţie toate cifrele şi datele economice şi îi sfătuieşte să ţină cont de acestea şi nu de interesele de partid.

În final, Victor Ponta a anunţat că în acestă seară va pleca la Chişinău urmând ca mâine, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, să aibă o serie de întrevederi şi discuţii cu preşedintele statului, Nicolae Timofti, şi premierul Valeriu Streleţ.


Etichete salarii medicisistemul sanitareducatieVictor PontaNicolae BanicioiuChisinauRepublica MoldovaNicolae TimoftiValeriu Strelet

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live