Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

24 Iunie 2021
Vizualizari: 204
Comentează add

Conducerea Metrorex cere prin Ordonanţă Preşedinţială suspendarea majorării creşterii salariale pentru angajaţii de la Metrou.

Salariile majorate de la METROREX se decid astăzi, în instanţă

alex-lancuzov

Stație de metrou din București. Foto: Arhivă/ Ionuț Iamandi

Tribunalul Bucureşti urmează să decidă astăzi dacă ACCEPTĂ sau RESPINGE solicitarea Conducerii Metrorex care a cerut instanţei o Ordonanţă Preşedinţială pentru suspendarea majorării salariale pe care aprox. 5000 de angajaţi de la metrou au primit-o la sfârşitul anului trecut. 
Este vorba despre majorarea salarială de 18 % pe care fosta conducere a Companiei Metrorex a acordat-o în noiembrie 2020, cu încălcarea prevederilor legale şi prezentarea trunchiată a datelor economice, potrivit Raportului Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, publicat în această primăvară.
 
Majorarea salariilor cu 18 % s-a făcut în plină pandemie, cu încasări din vânzarea de cartele în scădere iar Bugetul Metrorex nu poate susţine pierderile lunare de aprox. 40 de milioane de lei, preciza pentru RRA, Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

ŞTIREA INIŢIALĂ DE MARŢI 22 iunie : 

Conducerea Metrorex cere prin Ordonanţă Preşedinţială suspendarea majorării creşterii salariale pentru angajaţii de la Metrou

Conducerea Metrorex a cerut, Tribunalului Bucureşti, de urgenţă şi cu titlu provizoriu să suspende prin Ordonanţă Preşedinţială majorarea creşterii salariale a angajaţilor de la metrou acordată la finalul anului trecut, mărire de salariu cu 18 % pe care Ministerul Transporturilor o consideră ILEGALĂ.

Cererea se va judeca pe 24 iunie potrivit Sindicatului de la Metrou.
 
Practic, Ministerul Transporturilor prin Metrorex solicită Tribunalului Bucureşti ca, până la o decizie definitivă a instanţei în procesul pe fond privind litigiul de muncă dintre Administraţia Metroului şi Sindicat, cei aprox. 5000 de angajaţi să primească salariile stabilite înaintea majorării din noiembrie 2020. 

Etichete (ii)metrorexsalarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live