Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mihalache

13 Aprilie 2012
Vizualizari: 1419
Comentează add

Sporurile de noapte şi de weekend ale angajaţilor au fost micşorate din cauza problemelor financiare. Pentru plata salariilor, spitalul a ajuns să consume 90% din suma primită de la Casa de Sănătate.

Salarii mai mici la Spitalul Judeţean din Călăraşi

daniela-mihalache

Foto: Arhivă.

La Călăraşi, nemulţumire în preajma sărbătorilor de Paşti din partea asistentelor şi infirmierelor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă care au primit la salariu cu două-trei sute de lei mai puţin.

E vorba de sporuri de noapte şi de weekend, micşorate de conducere din cauza problemelor financiare.

Anul acesta, bugetul alocat de Casa de Sănătate Spitalului Judeţean este mai mic ca urmare a reducerii numărului de paturi.

Din acest motiv, managerul Victor Verinceanu a fost nevoit să caute soluţii de diminuare a cheltuielilor, iar primii vizaţi au fost salariaţii.

"Nu mi se pare normal să faci doar 3 gărzi de noapte şi să iei banul pentru 7, iar ăla care lucrează 7 să ia la fel ca tine care faci 3 gărzi", a spus Victor Verniceanu. 

Sporul pentru munca de noapte a fost modificat; la fel şi cel pentru zilele lucrate în weekend.

Pentru plata angajaţilor, spitalul a ajuns să consume 90% din suma primită de la Casa de Sănătate, în timp ce pentru materialele sanitare şi medicamente nu mai sunt fonduri, pacienţii fiind nevoiţi să vină cu ele de acasă.

Managerul Verinceanu preferă totuşi să aibă linişte în spital.

"De acum încolo nu veţi mai avea medicamente, aşa cum e în toate judeţele. Păi nu mai sunt bani. Mai bine dau salariile, nu mai am grevă pe hol şi suportă populaţia stresul", a spus acesta.

Problemele de la Călăraşi sunt cunoscute şi de ministerul sănătăţii, care a trimis o echipă de control pentru a evalua starea spitalului.

Până acum, însă, nu s-a prescris nicio reţetă de însănătoşire a spitalului călărăşan, însă nici Consiliul Judeţean care are în administrare spitalul, nu se implică să găsească soluţii pentru un management mai bun.


Etichete Ştiri SudspitalCălăraşisporsalariidiminuaremedicamente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live