Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

6 Aprilie 2020
Vizualizari: 347
Comentează add

Salariații de la Oltchim lucrează în trei schimburi

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

   

Șomajul tehnic va afecta doar în mică măsură societatea care administrează activele fostului combinat chimic din Râmnicu Vâlcea.
 
Salariații de aici lucrează în trei schimburi astfel încât să poată acoperi cererea de dezinfectanți.
 
Zilnic, aproximativ 50 de tone sunt livrate către diferite județe din țară, după cum transmite corespondenta noastră Ana-Maria Cârstea.
 
Reporter: Activitatea intensă de a produce dezinfectanți este cea care va face ca șomajul tehnic să afecteze destul de puțin societatea care a preluat în administrare fostul combinat chimic Oltchim. Președintele acesteia Ștefan Vuza, ne-a precizat că doar 5% din personal va fi trimis acasă.
 
Ştefan Vuza: Combinatele chimice sunt mai complexe, sunt familii de produse care merg la capacitate maxină, dezinfectaţi, deci de biocide, dar alte familii de produse, şi aici avem un caz nefericit, poliolii la Oltchim nu merg, pentru că aceste substanţe mergeau mai departe la industria auto, şi ştim că industria auto s-a închis în Germania, industria mobilei - şi aici cam toate fabricile de mobilă sunt închise, pentru spumele poliuretanice; comenzile pentru aprile şi mai sunt cu 60% mai mici decat primul trimestru şi atunci ne gândim şi la o variantă de şomaj tehnic, însă nu mai mult de 5% din personal, restul de 95% este necesar, pentru că tehnologia şi liniile de fabricaţie sunt în bandă.
 
Reporter: În tot timp angajații lucrează în trei schimburi pentru a reuși să acopere toate solicitările pentru dezinfectanți.
 
(PH)

Etichete Oltchimtrei schimburidezinfectanti(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live