Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Martie 2022
Vizualizari: 735
Comentează add

Salariaţii de la fabricile TMK-Artrom de la Reşiţa şi Slatina nu şi-au primit salariile.

Salariaţii TMK-Artrom de la Reşiţa şi Slatina, fără salarii

florin-lepadatu

Foto: wikipedia.org.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - 2.500 de salariaţi ai fabricilor TMK-Artrom de la Reşiţa şi Slatina nu şi-au primit ieri salariile, deoarece miliardarul rus care controlează grupul TMK a ajuns pe lista de sancţiuni a UE, ca urmare a agresiunii armatei ruse împotriva Ucrainei.

Potrivit corespondentului RRA în judeţul Caraş-Severin, Mario Balint, magnatul a transferat acţiunile deţinute către o firmă din Cipru, iar până la clarificarea statutului juridic al TMK-Artrom, conturile companiei deschise la trei bănci care activează în ţara noastră rămân blocate: ”Conturile companiei TMK-Artrom din Slatina şi Reşiţa au fost blocate de la sfârşitul săptămânii trecute, iar salariaţii din cele două uzine nu şi-au luat salariile, spun liderii de sindicat. Potrivit acestora, blocarea conturilor companiei înseamnă şi întreruperea producţiei de oţel ţaglă în aproximativ două săptămâni, urmată de închiderea combinatului siderurgic.


Preşedintele Sindicatului "Vatra", Iosif Ciuciuc: ”Problema noastră este problema celor 782 de salariaţi Reşiţa cu încă 1.000 şi vreo 600 la Slatina, în total vreo 2.500 de salariaţi. Blocarea conturilor nu face altceva decât blocarea producţiei. Din păcate, salariile nu vor fi acordate şi nici nu poate nimeni să dea un răspuns concret ce va urma în continuare. ”

În contextul războiului din Ucraina şi a sancţiunilor internaţionale, fostul proprietar al TMK-Artrom, Dmitri Pumpianski, a renunţat la funcţia de preşedinte şi membru al CA al companiei, dar a şi tranzacţionat acţiunile deţinute către o companie cu sediul în Cipru. Până la clarificarea statutului juridic al TMK-Artrom, conturile companiei rămân bocate, iar cei 2.500 de salariaţi din Reşiţa şi Slatina nu-şi vor încasa salariile.”


Etichete muncitoriotelarieotelsiderurgie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live