Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 – MUZICA DE LA 3 (R) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

25 Iulie 2018
Vizualizari: 591
Comentează add

Peste o sută de locuinţe din 13 localităţi sălăjene au fost afectate de inundaţii în ultimele 48 de ore, potrivit Instituţiei Prefectului Sălaj.

Sălajul, afectat de inundaţii

adrian-lungu-salaj

Foto: Arhivă.

Peste o sută de locuinţe din 13 localităţi sălăjene au fost afectate de inundaţii în ultimele 48 de ore, potrivit Instituţiei Prefectului Sălaj.

Au fost inundate 107 case și 128 anexe gospodărești, 117 fântâni, 35 de hectare de pășuni și 100 hectare teren arabil și 13 kilometri de drum comunal, inundațiile afectând un pod și 28 podețe.

Potrivit situaţiei operative, la nivelul judeţului Sălaj au fost afectate 13 localități din patru comune.

Astfel, ploile torențiale, scurgerile de pe versanți, incapacitatea de preluare a apei pluviale de către șanțuri, rigole și canale, băltirile de ape interne și revarsarea de pâraie locale au dus la inundarea a 107 case și 128 anexe gospodărești, 117 fântâni, 35 de hectare de pășuni și 100 hectare teren arabil și 13 kilometri de drum comunal, inundațiile afectând un pod și 28 podețe.

Nu au fost semnalate probleme la construcțiile hidrotehnice. 

În următoarea perioadă, comisia mixtă formată din specialiști (reprezentanți ai Instituției Prefectului - județul Sălaj, Consiliului Județean Sălaj, ISU Sălaj, Inspectoratului Județean în Construcții Sălaj, Direcția pentru Agricultură și SGA Sălaj ), constituită prin Ordinul Prefectului nr.145/ iulie 2018, va efectua verificările în teren în vederea validării și estimării pagubelor produse.

Situația se monitorizează în permanență pe tot arealul comunelor din județ, menținându-se contact permanent cu primarii și sefii SVSU din unitățile administrativ teritoriale, în vederea gestionării eficiente și operative a oricăror situații de urgență apărute, conform Instituţiei Prefectului Sălaj.


Etichete inundatiisalajgospodariipasuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live