Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

4 Iunie 2019
Vizualizari: 374
Comentează add

13.000 de militari din 15 ţări membre NATO şi partenere participă, de astăzi, la cel mai mare exerciţiu militar multinaţional organizat anul acesta în România.

Saber Guardian 2019

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Carmen Vulcan.

13.000 de militari din 15 ţări membre NATO şi partenere participă, de luni, la cel mai mare exerciţiu militar multinaţional organizat anul acesta în România.

Timp de trei săptămâni se vor desfăşura aplicaţii militare pe mai multe poligoane.

Cele mai mari desfăşurări de forţe vor fi la Centrul Naţional de Instruire de la Cincu din judeţul Braşov, unde a avut loc luni o ceremonie de deschidere. 

Reporter: Carmen Vulcan - Aproape 2.000 de militari români şi străini au participat luni la ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional Saber Guardian 2019, organizat în poligonul de la Cincu.

Este un exerciţiu complex, care atinge apogeul unui program naţional de exerciţii de doi ani, a declarat şeful Comandamentului Forţelor Întrunite, general maior Dorin Ioniţă. 

Dorin Ioniţă: Vor fi trei săptămâni de foc pe întreg teritoriul României, în locaţii de instruire: Cincu, Borduşani, capul Midia, Babadag şi Smârdan. Sunt 15 naţiuni angajate.  eporter: Statele Unite ale Americii participă la acest exerciţiu multinaţional cu peste 5.000 de militari, a declarat locţiitorul comandantului Forţelor Terestre Americane în Europa, general maior Joe Jarrard. 

Joe Jarrard: Exerciţiul Saber Guardian testează interoperabilitatea dintre noi şi ţările aliate şi partenere. Vom continua să dezvoltăm aceste relaţii care ne vor fi de folos în viitor, dacă vom fi puşi în situaţia de a oferi securitate în această regiune. 

Reporter: Saber Guardian 2019 include exerciţii tactice de Stat Major şi cu trageri de luptă, forţări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a unităţilor şi secvenţe cu specific medical.

FOTO: Carmen Vulcan.

ss1 ss2 ss3


Etichete cincusaber guardian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live