Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Mai 2018
Vizualizari: 716
Comentează add

ministrul Sorina Pintea a cerut Băncii Mondiale să schimbe destinaţia unei părţi dintr-un împrumut contractat de România pentru sănătate.

S. Pintea: România, probleme mari cu centrele de transfuzii din toată ţara

radiojurnal

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea (stanga). Foto: Arhiva RRA.

România are probleme foarte mari cu centrele de transfuzii din toată ţara, iar pentru dotarea lor ministrul Sorina Pintea a cerut Băncii Mondiale să schimbe destinaţia unei părţi dintr-un împrumut contractat de România pentru sănătate.

Ea a precizat, astăzi, la Fălticeni, că speră ca board-ul băncii să ia o decizie in acest sens în iunie, când vine la Bucureşti, pentru a se putea demara licitaţiile. 

Sorina Pintea: Pe lângă centrele judeţene, vor exista opt centre regionale, inclusiv cu puncte de colectare a plasmei. Eu vă spun că da, nu e ok cu centre de transfuzii, este mai greu decât vă puteţi imagina! Adică, am avut, de exemplu, o pană de curent, acum, în Timiş, 20 de minute. Vă daţi seama ce înseamnă 20 de minute o pană de curent pentru sânge? Poate fi compromis! Nu există generatoare. În afară de aceste centre de transfuzii, practic, şi aceste centre regionale, ne mai lipim şi cu Centrele Naţionale de Vaccinare, pentru că tot Banca Mondială a dotat Direcţiie de Sănătate Publică cu lăzi frigorifice, pentru păstrarea vaccinurilor, dar medicul de familie vine cu lada frigorifică şi le pune în frigider. Nu e ok! Să dotăm aceste centre regionale cu mijloace de transport frigorific, să intrăm şi noi în Europa.


Etichete Româniacentrele de transfuzii din toată ţarasorina pinteaministerul sanatatiisangebanca mondiala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live