Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

3 Mai 2019
Vizualizari: 398
Comentează add

Miniştrii de externe rus şi american se vor întâlni în Finlanda, săptămâna viitoare, cu ocazia ministerialei Consiliului Arctic.

S. Lavrov și M. Pompeo, discuții privind situația din Venezuela

alexandru-beleavski-moscova

Venezuela. Foto: Agerpres/EPA.

Miniştrii de externe rus şi american se vor întâlni în Finlanda, săptămâna viitoare, criza din Venezuela urmând să domine agenda discuţiilor.

Întrevederea va fi doar a doua întâlnire faţă-n faţă între Serghei Lavrov şi Mike Pompeo.


Corespondenţă din Moscova - Reporter: Alexandru Beleavschi - Moscova a confirmat că întâlnirea dintre şefii diplomaţiilor rusă şi americană, Sercghe Lavrov şi Mike Pompeo, va avea loc săptămâna viitoare în Finlanda, cu ocazia ministerialei Consiliului Arctic, programată luni şi marţi la Rovaniemi.

Se presupune că subiectul central va fi Venezuela, alte teme fiind Ucraina, Siria şi relaţiile bilaterale.

Comentând convorbirea sa telefonică de joi cu Mike Pompeo, Serghei Lavrov a numit incompatibile poziţiile Moscovei şi Washingtonului faţă de criza Venezueleană, declarând că Rusia intenţionează să mobilizeze la ONU un grup de state pentru a se opune planurilor americane.

Conform Ministerului rus de Externe, în convorbirea telefonică de joi cu omologul său american, Serghei Lavrov a acuzat Statele Unite de amestec inadmisibil şi flagrant în afacerile interne ale Venezulei, Rusia considerând recentele evenimente din această ţară o tentativă de o lovitură de stat organizate de opoziţie cu sprijinul Statelor Unite.

Potrivit Departamentului de Stat American, Mike Pompeo declarat cu aceeaşi ocazie că amestecul Rusiei şi Cubei în afacerile Venezuelei destabilizează nu doar situaţia din această ţară, ci şi relaţiile ruso-americane.


Etichete suarusiavenezuelafinlandaconsiliul arcticserghei lavrovmike pompeoonucuba

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live