Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

24 Mai 2017
Vizualizari: 1039
Comentează add

Premierul susţine că doreşte ca România să devină independentă energetic

S. Grindeanu: Vom demara investiţiile la unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă

petruta-obrejan

Centrala nucleară de la Cernavodă. Foto: captură video.

Premierul Sorin Grindeanu susţine că România urmăreşte să devină independentă din punct de vedere energetic. Şeful executivului a anunţat că, în cel mai scurt timp, vor fi demarate investiţiile la Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă.

Reporterul RRA Petruţa Obrejan transmite că, prezent la Conferinţa internaţională privind dezvoltarea durabilă prin cercetare şi educaţie nucleară, premierul Sorin Grindeanu a salutat implicarea reprezentanţilor Institutului Naţional Nuclear de la Mioveni, în proiecte internaţionale, cum ar fi cele de ardere şi depozitare a deşeurilor radioactive, care, în opinia sa, arată concret potenţialul României de a performa la cele mai înalte standarde, alături de state precum Franţa, Belgia, Statele Unite, Italia şi Canada.

În acest context, premierul a amintit şi invitaţia adresată de OCDE autorităţilor de la Bucureşti pentru ca România să se alăture Agenţiei pentru Energie Nucleară, spunând că acest demers arată că ţara noastră îndeplineşte standardele statelor cu programe nucleare avansate şi un rol important îl are, desigur, Institutul Nuclear de la Mioveni.

De asemenea, premierul a reiterat şi sprijinul actualului Cabinet pentru cercetarea românească în domeniul dezvoltării tehnologiilor nucleare civile, întrucât acestea pot fi aplicate, spune Sorin Grindeanu, în zone strategice cum ar fi energia, medicina şi agricultura.


Etichete Sorin Grindeanuindependenţa energeticăunităţile 3 şi 4 de la CernavodăOCDEInstitutul Nuclear de la Mioveni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live