Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

11 August 2016
Vizualizari: 971
Comentează add

Potrivit unor surse judiciare procurorii ar putea extinde acuzaţiile pentru infracţiuni contra securităţii naţionale, acuzaţiile i-ar putea viza inclusiv pe ziariştii britanici.

S-ar putea extinde acuzațiile și pentru jurnaliștii de la Sky News (surse)

diana-surdu

Foto: DIICOT.

Trei dintre suspecţii în dosarul privind presupusul trafic de arme din România prezentat de televiziunea britanică Sky News au revenit, astăzi, la sediul DIICOT pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare procurorii ar putea extinde acuzaţiile pentru infracţiuni contra securităţii naţionale, respectiv articolul 404 din Codul Penal - comunicarea de informaţii false.

Acuzaţiile i-ar putea viza inclusiv pe ziariştii britanici de la Sky News care au realizat reportajul.

Procurorii au nevoie, cu siguranţă, de mai multe lămuriri privind filmarea jurnaliştilor de la Sky News, poate chiar de o posibilă confruntare între suspecţii români şi ziaristul Stuart Ramsay.

Deşi cetăţenii români deţineau legal arme de vânătoare prezentate în material, ei au fost puşi sub acuzare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiior şi contrabandă calificată, în timp ce intermediarul român spunea că a fost păcălit de jurnaliştii britanici şi plătit pentru prestaţia sa ca actor, Sky News susţine fără rezerve reportajul.

Cu toate acestea, în imaginile surprinse de o cameră de luat vederi amplasată la un hotel din Târgu Mureş apare intermediarul Aurelian Szanto, împreună cu echipa lui Stuart Ramsey, Aurelian Szanto declarând anterior că nu a avut o discuţie directă cu jurnalistul britanic.

FOTO: Armele din reportajul Sky News, aduse la DIICOT. Foto: DIICOT.


Etichete reportaj sky newsdiicotsuspectiarme de vanatoaretraficantiaudieriStuart RamsayAurelian Szanto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live