Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Septembrie 2021
Vizualizari: 778
Comentează add

S-a stins din viaţa, la vârsta de 71 de ani, legendarul canoist, Ivan Patzaichin, medaliat de şapte ori la Jocurile Olimpice, de patru ori cu aur şi de trei ori cu argint.

S-a stins din viaţă Ivan Patzaichin S-a stins din viaţă Ivan Patzaichin - Conține audio

radiojurnal

Ivan Patzaichin. Foto: facebook.com/olympicromania

S-a stins din viaţa, la vârsta de 71 de ani, legendarul canoist, Ivan Patzaichin, medaliat de şapte ori la Jocurile Olimpice, de patru ori cu aur şi de trei ori cu argint.

A participat la cinci ediţii între 1968 şi 1984.

Are şi 22 de titluri mondiale, iar ca antrenor a continuat seria succeselor cu sportivii săi, care au câştigat sub îndrumarea sa nu mai puţin de 150 de medalii olimpice, mondiale şi europene.

Ivan Patzaichin: Îmi doresc să fiu sănătos, că proiectele vor merge înainte, pentru că sunt un tip ambițios și am în spatele meu o echipă. Întotdeauna, de orice m-am apucat am încercat să fac cu foarte mare seriozitate și cu mult profesionalism. Indiferent, orice aș fi făcut în viață, întotdeauna am zis că aș fi dus până la capăt orice aș fi început.

Realizator: Declara marele campion într-un interviu la Radio România Actualităţi.

Ivan Patzaichin s-a născut în Deltă, la Mila 23 şi a fost timp de 43 de ani sportiv al Clubului Dinamo din capitală.

AUDIO: RRA - Adrian Soare și Cătălin Cîrnu despre legendarul campion român la canoe, Ivan Patzaichin. 

S-a stins din viaţa, la vârsta de 71 de ani, legendarul canoist, Ivan Patzaichin, medaliat de şapte ori la Jocurile Olimpice - de patru ori cu aur şi de trei ori cu argint.

A participat la cinci ediţii între 1968 şi 1984. Are şi 22 de titluri mondiale, iar ca antrenor a continuat seria succeselor cu sportivii săi, care au câştigat sub îndrumarea sa nu mai puţin de 150 de medalii olimpice, mondiale şi europene. Despre marele campion, acum, în Radiojurnal, Cătălin Cârnu:

Reporter: Dacă ar fi fost o zi normală de început de toamnă, Ivan ne-ar fi povestit acum detaliile unei noi ediții a festivalului ce-i poartă numele, un eveniment dedicat nouă tuturor, dar mai cu seamă celor din Delta Dunării. Parcă îl și văd alergând pe faleza din Tulcea între cursele de canot și de pe lacul din apropiere și punctele de atracție, unde puteai descoperi câte un colțișor al ținutului pe care l-a iubit nespus.

Prințul apelor, cum inspirat l-au numit prietenii săi anonimi, ne lasă moștenire povești unice despre performanță și viață, rostite la microfon cu aceeași voce blândă și glas tremurat. Ivan era un tip emotiv, modest, altruist și generos. Sunt doar câteva epitete pentru un om uriaș, cum altfel, care a refuzat de-a lungul timpului orice implicare în viața politică sau administrativă și a purtat suferința cu același zâmbet pe care l-a oferit lumii întregi în orice ipostaze, chiar și atunci când vâslise cu pagaia ruptă pentru o cursă ce uluise mapamondul. Au trecut aproape cinci decenii de la Jocurile Olimpice de la Munchen și viața i s-a frânt într-o luptă nedreaptă, pe care noi, muritorii, nu o vom câștiga niciodată.


Realizator: Povestea lui Ivan Patzaichin, numit de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, un Campi-OM este povestea succesului, a bunului simţ şi a caracterului". Preşedintele organismului, Mihai Covaliu, spune că Ivan este o legendă nemuritoare a sportului românesc şi mondial. "Poţi vâsli cu inima atunci când pagaia se rupe, trebuie să dai înainte să primeşti şi nu e nimic mai înălţător decât să îi ajuţi pe alţii să ajungă campioni". "Este un moment greu pentru că România pierde un model de muncă şi dăruire, un exemplu pentru generaţiile de acum şi cele ce vor urma" - scrie şi rugby-istul Alin Petrache, fost şef al COSR. Marii fotbalişti, Gheorghe Hagi şi Gică Popescu au reacţionat şi ei, după ce au aflat că Ivan Patzaichin a murit. Fostele glorii ale echipei naţionale a României l-au numit pe Ivan Patzaichin „amiralul flotei româneşti”


Etichete Ivan Patzaichinkaiac canoecampionrra(RS)catalin cirnu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live