Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Miercuri, 19 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Februarie 2018
Vizualizari: 662
Comentează add

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia s-a redeschis luni pentru vizitatori.

S-a redeschis Sarmizegetusa Regia

florin-lepadatu

 

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia s-a redeschis luni pentru vizitatori, după ce, timp de patru săptămâni, din perimetrul sitului au fost tăiaţi şi scoşi afară 80 de copaci bolnavi şi bătrâni, care se puteau prăbuşi şi pune în pericol monumentul UNESCO, relatează Agerpres.

Cetatea Sarmizegetusa Regia a fost închisă pentru turişti pe 22 ianuarie, după ce administraţia sitului a primit aprobările necesare în vederea tăierii şi extragerii din zonă a unui număr de 103 copaci bolnavi.

Din motive care ţin de siguranţa monumentului, din cetate au fost extraşi 80 de arbori, un sfert dintre aceştia fiind deja căzuţi la pământ din cauza furtunilor din anii trecuţi.

Specialiştii în istorie şi administraţia cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia susţin că tăierile de arbori efectuate în perimetrul sitului istoric nu au afectat integritatea monumentului UNESCO, acestea desfăşurându-se sub o strictă supraveghere arheologică.

Peste 70.000 de turişti au vizitat anul trecut cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, numărul celor care au ajuns în fosta capitală a Daciei fiind mai mare cu 16 % comparativ cu anul 2016. 


Etichete Sarmizegetusa Regia

Articole cu teme similare:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 duplex-radio-chisinau---radio-romania-cultural

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live