Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1164
Comentează add

Ministrul agriculturii Petre Daea a promis că, în viitor, în aceste rafturi, vor putea fi găsite produse din carne de porc din rasele româneşti Bazna şi Mangaliţa

S-a lansat programul "Raftul românesc" pentru carne de porc

radiojurnal

   

O iniţiativă menită să încurajeze consumul cărnii de porc din producţia autohtonă a fost lansată, astăzi, la Bucureşti, de către unul dintre retailerii germani prezenţi în România.

Denumit "Raftul românesc", programul presupune existenţa unui spaţiu unde consumatorii pot găsi carne de porc preluată exclusiv de la fermierii locali. Programul va fi aplicat treptat, iar în prezent retailerul german deja primeşte livrări de peste 400 de porci pe zi şi creşte progresiv de la o săptămână la alta, după cum precizează managerul de comunicare de la Kaufland, Valer Hancaş.

Valer Hancaş: Obiectivul programului: să ajungem la peste 300 de mii de porci livraţi pe an până în anul 2020. Dacă vreţi şi cantitate, asta ar însemna undeva la peste 18 mii de tone pe an şi vom ajunge la aproximativ 800 de porci pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 150-160 de mii de kilograme pe săptămână sau aproximativ 8.500 de tone pe an. La finalul anului 2018, vom ajunge la peste 180 de mii de porci pe an.

La lansarea programului a fost prezent şi ministrul agriculturii, Petre Daea. El a promis sprijin pentru această iniţiativă.

Petre Daea: "Avem un act normativ în mişcare pentru susţinerea celor două rase de porci, Bazna şi Mangaliţa. În acest raft, pe lângă carnea pe care o vedem astăzi, veţi putea vedea de la anul viitor şi carnea din rasele Bazna şi Mangaliţa, două rase care s-au izolat în timp şi au fost abandonate din lipsă de respect pentru această rasă, dar, din fericire, păstrate de mulţi români."


Etichete Petre Daeaprogramul "Raftul Românesc"retailerii germaniValer Hancaş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live