Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Martie 2018
Vizualizari: 478
Comentează add

La ediţia din acest an a Târgului de Carte de la Leipzig au participat 2.600 de expozanţi din 48 de ţări, iar România a fost invitată de onoare

S-a încheiat Târgul de Carte de la Leipzig

radiojurnal

 

Târgul de carte de la Leipzig - cel mai vechi şi unul dintre cele mai importante târguri de carte din Europa - şi-a închis, ieri, porţile.

La ediţia din acest an România a fost invitată de onoare. Peste 40 de volume din literatura româna au fost traduse pentru această manifestare. Numeroase evenimente organizate la standul ţării noastre şi în alte spaţii din târg şi din oraş, sub sloganul "Zoom in România", i-au avut în prim plan pe autorii români. Între ei: Mircea Cărtărescu, Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Nora Iuga, Cătălin Mihuleac, Florin Lăzărescu, Lavinia Branişte, Filip Florian. 

 Filip Florian: "Eu cred că o asemenea participare face ca atenţia editurilor şi, mai cu seamă, a presei germane pentru literatura din România să fie enorm sporită.

Chiar inainte de acest târg au fost destule articole în publicaţii foarte importante, posturi de radio foarte importante au pregătit emisiuni de 30, de 60 de minute dedicate unor scriitori români. Ori timpul ăsta de punerea reflectoarelor asupra unei literaturi dintr-o ţară est-europeană, nu de prim plan neapărat, pe piaţa literară europeană, e un câştig enorm şi imediat şi mai ales pe termen lung, pentru că măcar unii din autorii traduşi acum rămân clar pe piaţa aceasta. Şi asta consolidează un prestigiu, prestigiul aduce şi deschide uşile altor autori în viitor. Numai aşa se poate să ieşim cu adevărat dintre graniţe şi să existăm pe piaţa mare de carte a continentului".   


Etichete targcarteLeipzigMircea CărtărescuNorman ManeaGabriela AdameşteanuNora IugaCătălin MihuleacFlorin LăzărescuLavinia BranişteFilip Florian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live