Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

16 Mai 2017
Vizualizari: 724
Comentează add

Petre Daea, ministrul agriculturii, spune că aproape 885 de mii de fermieri au solicitat subvenţii în acest an

S-a încheiat campania de subvenţii din agricultură

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

Petre Daea, ministrul agriculturii foto: Arhivă

Aproape 885.000 de fermieri au solicitat subvenţii europene în acest an. Deşi numărul de cereri, depuse până azi-noapte la ora 24:00, când s-a încheiat campania, a fost cu 17.000 mai mic decât anul trecut, suprafaţa pentru care s-au solicitat fondurile este mai mare cu peste 200.000 de hectare, a precizat ministrul agriculturii, Petre Daea.

El a subliniat, pentru Agerpres, că acest lucru demonstrează faptul că au fost comasate suprafeţele agricole. Cei care nu au reuşit să depună solicitările, nu mai primesc subvenţii pentru anul agricol 2017-2018.

Corespondentul RRA Cristiana Sabău transmite că,  în Bistriţa-Năsăud, 800 de fermieri nu au depus cererile de subvenţii până la termenul limită stabilit de Ministerul Agriculturii. Cei mai mulţi sunt ciobani.

Ion Cîmpean, Federaţia Romovis: "Spun doar punctul de veder al nostru, al crescătorilor, cam ce greutăţi am întâmpinat noi. Contractele cu primăria, deci licitaţiile s-au făcut târziu şi dacă s-au făcut licitaţiile târziu, noi nu am putut să venim cu actele dacă nu au fost terminate. Deci unde au fost situaţiile de aşa natură."

Potrivit acestuia, sumele pierdute sunt consistente. Ion Cîmpean: "Un hectar de păşune, în jur de 200 de euro, şi dacă înmulţim 200 de euro cu câte hectare se vor pierde..."

În afară de oieri mai sunt şi alţi proprietari de terenuri care nu au venit cu actele la timp. Directorul APIA Bistriţa-Năsăud, Emil Scurtu, spune că  instituţia pe care o conduce a făcut eforturi să preia toate cererile.

Emil Scurtu: "Două săptămâni de lucru non-stop, inclusiv sâmbetele şi duminicile. Sigur, dorinţa a fost ca toţi fermierii să-şi depună cererile."

Fermierii care nu au reuşit să depună cererile la APIA vor pierde banii.


Etichete campania subvenţiilor din agriculturăsuprafeţele agricolecereri nedepuse la timp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live